Magyar tortadíszítő nyerte el a cukrászok Oscar-díját

fejlesztesek Vasarosnameny

Egy magyar tortadíszítő nyerte el a cukrászok Oscar-díjának is nevezett díjat cukormázas kategóriában. Az angliai Birminghamben rendezett, Cake Masters Awards nevű versenyen, Vargáné Orbán Anikó gyönyörű kastélytortájával nyerte el a rangos elismerést – derült ki az M1 délelőtti műsorából.

65 ezer édesség közül bizonyult a legjobbnak Vargáné Orbán Anikó alkotása a nemzetközi versenyen, aki egy 120 centis, 45 kilós csodakastéllyal megnyerte a Royal Icing kategóriát az egyik legnagyobb nemzetközi tortaversenyen, a Cake Masters Awardson.

Vargáné Orbán Anikó és a nyertes kastélytorta. Kép: bama.huVargáné Orbán Anikó és a nyertes kastélytorta (Kép: Bama.hu)

Vargáné Orbán Anikó művének születéséről elmondta, férje volt a segítségére, aki arra biztatta, hogy csináljon valami nagy és látványos remekművet, amin bemutathatja, mennyit tud a cukrászati díszítőtechnikáról. A tavalyi kiállítás pedig inspiráció és határidő is volt egyszerre, úgyhogy összeszedte magát, és megcsinálta.

Hozzátette, a technika, amivel dolgozott nagyon régi, az angolszász területeken több mint 150 éve használják. Ő négy éve foglalkozik vele, főleg angol szakirodalomból kezdte megismerni, és rengeteget gyakorolt. Jelenleg ott tart, hogy már tanítja is cukrászoknak és hobbicukrászoknak egyaránt.

Esküvői tortákhoz, dísztortákhoz kiegészítő díszítésként nagyszerű lehet, ő pedig legszívesebben a térbeli alkalmazást és a különféle színes technikákat, a magyaros vonal­vezetésű minta­szervezést kedveli, ebben látja ugyanis a kihívást – jegyezte meg.

MTI

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!