Mágnás Miska: A magyar operett egyik legsikeresebb műve Fehérgyarmaton

fejlesztesek Vasarosnameny

magnas-miska

Fehérgyarmat – A Magyar Kultúra Napja alkalmából, két előadás látható a darabból. Az állandó helyet foglalt nézők számára, valamint akik még a néhány szabadon maradt helyet “el tudják csípni” – január 16-án 19 órától, akik “csak” alkalmanként foglalnak és nincs állandó helyük, azok január 17-én nézhetik meg az előadást.

A Mágnás Miska a magyar operett-irodalom egyik legsikeresebb műve, mely újból és újból bemutatásra kerül, zenés és prózai színházakban egyaránt. 1916-ban mutatta be a pesti Király Színház a Mágnás Miskát. A színház jól számított, amikor a darabot színre vitte. A Mágnás Miska dallamait országszerte énekelték. Ez egyrészt szatirikus, mulatságos történetének köszönhető, másrészt Szirmai Albert és Gábor Andor pompás, örökzöld számainak. Hogy csak néhány jól ismert slágert említsünk: A nő szívét ki ismeri, Úgy szeretnék boldog lenni vagy Cintányéros cudar világ! A darab eredetileg a legendás hírű magyar színészpáros, Rátkai Márton és Fedák Sári számára íródott. Ez alkalommal Peller Anna és Peller Károly neve a garancia a sikerre. Talán ez a műfaj egyetlen olyan darabja,melynek a komikus figura a címszereplője. Miska, a talpraesett lovászfiú, a “vazsmegyei gyerek” pillanatok alatt, a szemünk láttára válik előkelő arisztokratává. Tenyeres-talpas párjából, Marcsából is estélyiruhás “flancos” dáma lesz, aki Mary grófnőként vonul be az úri társaságba. Mindez azért történik, mert a rátarti család hallani sem akar arról, hogy Baracs, az egyszerű tiszttartó, lányukat, Rolla grófnőt vegye feleségül. Óriási szerencse, hogy a kleptomániás nagymama nem törődve efféle előítéletekkel a fiatalok mellé áll, s így az operett felhőtlenül juthat el a vidám fináléig. A dallamok még most is ismertek, ezeket, és a humoros-fordulatos történetet kívánják most bemutatni, egy operett-színjátszásban régóta jártás társulattal a fehérgyarmati Móricz Zsigmond Városi Művelődési Házban 2017. január 16-án, 19:00 órától.

Jegyár: 2800 Ft
Foglalni a 44/ 510-105 számon tudnak.

Szereposztás:

Rolla – FOGARASSY BERNADETT
Baracs – PANKOTAY PÉTER / KOVÁCS ETELE
Marcsa – TUNYOGI BERNADETT/ GRÓF GRÉTA
Miska – FOGARASSY ANDRÁS
Pixi – FARAGÓ ANDRÁS / BENKÓCZY ZOLTÁN
Mixi – GYURITY ISTVÁN / MAROS GÁBOR
Nagymama – BORBÁTH OTTÍLIA / ZALAY LÍDIA
Eleméry – BODROGI ATTILA

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!