Lusta asszony diós sütije

_VN_a bereg szive_fekv_kk lajkolas

Lusta asszony diós sütije

ELKÉSZÍTÉS

    1. Az öszes hozzávalót, és a durvára vágott dió felét egy keverőtálba tesszük, és robotgéppel kikeverjük
    2. Alaposan kikent (lisztezni nem kell) tepsibe vagy hőálló tálba öntjük, és a tetejére szórjuk a dió másik felét.
    3. Forró (kb. 180 fokos) sütőben kb. 30-35 percig, tűpróbáig sütjük.

HOZZÁVALÓK

  • 10 ek liszt
  • 10 ekl cukor
  • 3 db tojás
  • 10 dkg margarin + a tepsi kikenéséhez
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 3 ek lekvár
  • 10 ek tej
  • 5 dkg mazsola (el is hagyható, de vele finomabb)
  • 2 marék dió