40 eve varos vasarosnameny vásárosnaményi fejlesztések

börtön

Fehérgyarmat – A Nyíregyházi Törvényszék másodfokú tanácsa helybenhagyta F. L-né vádlottal szemben lopás, magánlaksértés vétsége és kifosztás bűntette miatt elsőfokon kiszabott 5 év fegyházbüntetést, és 5 év közügyektől eltiltást.

A többszörös visszaeső vádlott – társa rábeszélésére – 2016. március 9-én elment Milotára, a 77 éves ismerőséhez, aki nem tartózkodott otthon. Társa útmutatásait követve a kerítésen bemászott, a bejárati ajtó kulcsát a lábtörlő alól kivette, és így kinyitotta a lakás ajtaját. Különböző tárgyakat összeszedve 31.000 Ft értékű lopási kárt okozott a férfinak.

A következő hónapokban a vádlott még 6 alkalommal károsított meg hasonló módon különböző sértetteket Fehérgyarmaton, összesen 54.000 Ft kárt okozva.

2016. május 2-án a vádlott szóváltásba keveredett egy másik fehérgyarmati ismerősével, akit a vita hevében mellkason szúrt. Néhány nappal később, május 7-én a vádlott szintén elment egy ismerőséhez, akivel vitatkozni kezdett, majd fejbe vágta egy porcelán dísztárggyal. Az ütés következtében a hölgy elvesztette az eszméletét, ezt látva a vádlott elhagyta a sértett házát. Másnap visszatérve a helyszínre látta, hogy a sértett hölgy még mindig az általa kifejtett korábbi bántalmazás hatása alatt az ágyon fekve, vérző fejsérüléssel alszik. Helyzetét kihasználva a vádlott eltulajdonított a sértett pénztárcáját és táskáját is.

A törvényszék megítélése szerint a vádlottal szemben a büntetés célja kizárólag a hosszabb tartamú végrehajtandó szabadságvesztés kiszabásával érhető el.

A vádlott társa korábban az elsőfokú bíróság által kiszabott 10 hónap börtönbüntetést tudomásul vette, így az vele szemben jogerőssé vált.

A másodfokú ítélet jogerős.

Nyíregyházi Törvényszék

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!