40 eves vasarosnameny logo zoard vasarosnameny fejlesztesek Vasarosnameny
Kratochvil Károly
Mátészalka – Kratochvil Károlyra, az első világháború 70 éve elhunyt legendás katonájára emlékezik a Hadtörténeti Intézet és Múzeum által összeállított utazó kiállítás.

A tárlat tematikája az altábornagy pályafutásának jelentősebb időszakait öleli fel. Külön rendszerezve láthatók azok a műtárgyak, dokumentumok, tablók, amelyek Kratochvil katonai pályafutásához az első világháború kitöréséig, szerepéhez az első világháborúban, tevékenységéhez a Székely Hadosztály, a debreceni 6. vegyesdandár, valamint a Hadimúzeum parancsnokaként, továbbá társadalmi szerepvállalásához kötődnek. A Kratochvil-emlékév aktualitását erősíti, hogy idén a Doberdó-fennsíkon jelentős magyar részvétellel vívott csaták 100. évfordulójára is emlékezünk, amelyben Kratochvil Károlynak kiemelkedő szerep jutott.

Szabolcsonline

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!