fejlesztesek Vasarosnameny

latvanyos-rendor-mentos-es-tuzolto-bemutato-vasarosnamenyban

[srizonfbalbum id=333]

Vásárosnamény –  Rendkívüli eseménynek lehettek szemtanúi azok, akik ma kilátogattak a Bereg szívében, Vásárosnaményban megrendezendő Autómentes Napra, ott is a Rákóczi utca kereszteződésébe, ahol a tűzoltók, mentők és rendőrök látványosan mutatták be, miről is szól hivatásuk. A három szerv közös baleseti szimulációján a vásárosnaményi Önkományzati Tűzoltóság, a vásárosnaményi Rendőrkapitányság és az Országos Mentőszolgálat vásárosnaményi mentőállomásának munkatársai vettek részt, melyre népes nézősereg volt kíváncsi idén is. Az esemény forgatókönyve értelmében a vásárosnaményi Rákóczi utca helyszínére két mentőegység, egy esetkocsi, illetve egy mentőgépkocsi, egy baleseti helyszínelő gépjármű és egy tűzoltó egység érkezett. Gyors helyszín szemrevételezést követően, a mentést irányító mentőtiszt a feladatokat kiosztva kezdték el látványos bemutatójukat a szervek.

A szimulált balesetben három könnyű sérült, egy gépjármű alászorult, eszméleténél lévő mindkét oldali lábsérült, illetve egy gépjárműbe szorult eszméletlen állapotú sérült volt. Miközben a vásárosnaményi Rendőrkapitányság bűnügyi helyszínelői biztosították a helyszínt, a vásárosnaményi Önkományzati Tűzoltóság munkatársai feszítővágó segítségével a sérülteket kiszabadították, további ellátás céljából a mentő személyzetének átadták. A kimentést megelőzően az OMSZ munkatársai a gépjármű alá szorult sérültnek fájdalomcsillapítót, oxigént, infúziót adtak. Kimentés alatt a mentősök a nyaki sérült gerincét céleszközzel, illetve kézzel is rögzítették. A tűzoltók által emelőpárnával történő kimentést követően, teljes teströgzítést alkalmaztak a mentősök, lehűlés elleni védelemről is gondoskodva. A beszorult sérült oxigént és légútbizosítást kapott, mely után a részleges vizsgálat következett. A látványos bemutatót végig Kántor Tímea, a vásárosnaményi mentőállomás mentőtisztjének tolmácsolásában tekinthették meg a nézők. A látványos bemutató végén a valós életben is végbemenő romeltakarítás vette kezdetét a tűzoltók hathatós közreműködésével.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!