40 eves vasarosnameny logo zoard vasarosnameny fejlesztesek Vasarosnameny

hidvegi-ustos-pal-a-tisza-nagykovete

Vásárosnamény – A Bereg szíve és annak lakói ismét egy igazi kuriózumnak lehetnek majd szemtanúi, hiszen Hidvégi-Üstös Pál, a Tisza Nagykövete, a BeregFest jótékonysági kerékpártúra egyik állomásaként, egy 150 éves velocipéd nyergében érkezik Vásárosnaményba, ahol ajándékot és meghívót adnak át a kerékpárosok a beregszászi „Hazaváró” rendezvényre.

Dr. Szilágyi Péter, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára 2016. szeptember 20-án (kedd) 09:00 óra kezdettel indítja útjára a budapesti Szentháromság térről a Beregfest Bike Tour elnevezésű jótékonysági kerékpáros túrát, melynek célállomása a Beregszász városa lesz.

A program fővédnöke, Grezsa István Szabolcs-Szatmár- Bereg megye és Kárpátalja fejlesztési feladatainak kormányzati koordinációjáért felelős kormánybiztosa, aki útjára indítja a csapatot. A magyar kerékpáros csapatot Hidvégi-Üstös Pál ultrasportoló, a Tisza Nagykövete vezeti, aki egy 150 éves velocipéd nyergében teszi meg a 400 kilométeres táv nagy részét. Hozzá csatlakozik többek között Takár Károly kárpátaljai ultrafutó és Dezső Sándor hódmezővásárhelyi triatlonista is. A csapat a túra teljes útvonalán csatlakozásra hívja a Kárpátaljáért tenni akaró kerékpárosokat.

A túra érinti Beregszász 6 testvérvárosát, Gödöllőt, Hatvant, Kiskörét, Tiszaújvárost, Nyíregyházát és Vásárosnaményt, ahol ajándékot és meghívót adnak át a kerékpárosok a beregszászi „Hazaváró” rendezvényre. Nyíregyházán a túra résztvevői az autómentes nap megnyitójára futnak be és lesznek a rendezvény díszvendégei.

A program üzenete, hogy Ukrajnának az EU-ban a helye és ebben a közeledésben fontos szerepet játszik, mind Magyarország, mind pedig a határ menti Beregszász városa. A Budapest-Beregszász túrával egy időben 5 ukrán kerékpáros is elindul Beregszászra Kijevből. Az indulás a Kijevi Magyar Nagykövetség előtt lesz, Dr. Keskeny Ernő Magyarország Kijevi nagykövetet indítja útjára a csapatot.

A túrához adományozás is kapcsolódik a túra egyik szervezője a Kalandakémia Egyesület, a Control X-Medical Kft, valamint a Baptista Szeretetszolgálat jóvoltából egy 6 millió forint értékű röntgengépet adnak át a túra végén a Beregszászi Kórháznak.

Szervezők

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!