fejlesztesek Vasarosnameny

A Nyíregyházi Kodály Zoltán Általános Iskola 2008- ban indította el a „Kulcs a tudáshoz” városi szövegértési versenyét. A verseny célja, hogy a Nemzeti Alaptantervben megfogalmazott kulcskompetenciák közül erősítse az anyanyelvi, az önálló tanulás, a kezdeményezőképesség valamint az esztétikai tudatosság területeit.

A diákok olvasási-szövegértési képessége központi szerepet játszik a modern társadalmakban. Ahogy világunk mind összetettebb és bonyolultabb lesz, annál inkább szükség van arra, hogy az írás és olvasás képességét minél hatékonyabb módon tudjuk használni annak érdekében, hogy boldogulni tudjunk a mindennapi életben. A pedagógusok érezve ennek fontosságát még nagyobb körben szerették volna a figyelmet erre ráirányítani.

Így idén az Oktatási Hivatal támogatásával sikerült megyei szintűvé emelni a rendezvényt. A verseny iránti érdeklődés igen nagy volt, hiszen a megye 23 településéről 280-an jelentkeztek a megmérettetésre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!