Krémes savanyúkáposzta-leves

_VN_a bereg szive_fekv_kk lajkolas

Krémes savanyúkáposzta-levesELKÉSZÍTÉS

1.A hagymát felaprítjuk. Az almát meghámozzuk  és a magház eltávolítása után kis darabokra vágjuk. A savanyú káposztát lecsepegtetjük, majd felaprítjuk. A hagymát megpirítjuk a vajon, hozzáadjuk az almát, a káposztát, rádobjuk a babérlevelet és a borókabogyót, hozzáöntjük az alaplevet, végül összeforraljuk.

2.Ha a káposzta már puha, eltávolítjuk a babérlevelet, a borókabogyót, és összeturmixoljuk az edény tartalmát. Besűrítjük a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, és pirospaprikával és 1 csipet cukorral ízesítjük, majd jól átmelegítjük.

3.A sonkás pálcikákhoz a leveles tésztát belisztezett munkalapon kinyújtuk. Hosszú csíkokra vágjuk, majd spirál alakban mindet feltekerjük. Megkenjük a felvert tojássárgájával, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a köménnyel, és sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük.

4.Előmelegített sütőben, 200 fokon aranysárgára sütjük a pálcikákat, majd rájuk tekerjük a sonkát. A levessel tálaljuk.

HOZZÁVALÓK

  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db alma
  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 2 ek vaj
  • 2 db babérlevél
  • 5 db borókabogyó
  • 1 l húslevesalaplé
  • 2 dl főzőtejszín
  • őrölt fekete bors
  • édes-nemes paprika
  • cukor
  • A sonkás pálcikákhoz:
  • 20 dkg leveles tészta
  • liszt
  • 1 db tojássárgája
  • bors