Közös gyakorlatot szervezett a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

_VN_a bereg szive_fekv_kk teremtorna namény lajkolas

Közös gyakorlatot szervezett a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

Közös gyakorlatot szervezett a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság és a Michelin Hungária Kft. nyíregyházi gyáregységének létesítményi tűzoltósága.

Ungi Donát, a gyár létesítményi tűzoltóságának parancsnoka ismertette elsőként a gyár sajátosságait és a gyártási technológiát, valamint a felhasznált anyagok jellemzőit. Ezt követően a helyi szakemberrel közösen megtekintették a vízvételi lehetőségeket és a veszélyforrásokat.

A helyszíni bejárást követően, a létesítményi és a hivatásos tűzoltóknak közösen kellett egy feltételezett helyzetben együttműködniük.

A gyakorlat helyszínéül a létesítmény egyik anyagraktárát választották, ahol feltételezhetően szövetbálák gyulladtak meg. Az elsőként kiérkező létesítményi tűzoltók a hangár rendszerű, fémszerkezetes épületet leválasztották az elektromos hálózatról, majd egy föld feletti tűzcsapról oltósugarat szerelve kezdték meg a tűz oltását és értesítették a nyíregyházi hivatásos tűzoltókat. A szabolcsi megyeszékhely tűzoltói, a csarnok két oldaláról további oltósugarakat szereltek, valamint létrasugár is biztosította a feltételezett helyzetben a tűz oltását.

A gyakorlatot Ungi Donát, a gyár létesítményi tűzoltóságának parancsnoka, Bajusz István tűzoltó százados, a nyíregyházi megbízott parancsnokhelyettes és a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat ellenőrizte, majd megfelelőre értékelte.

(Fotó: Dóka Imre tűzoltó főhadnagy)

Minden vélemény számít!