40 eve varos vasarosnameny vásárosnaményi fejlesztések

 

Közmeghallgatás Roma Nemzetiségi Önkormányzat Vásárosnamény (10)

Vásárosnamény –  Idén is , ahogy minden évben közmeghallgatás t tartott a Roma Nemzetiségi Önkormányzat Vásárosnaményban. A Vásárosnamény Város nagytermében megrendezett eseményen számtalan a jelen évet érintő tevékenység bemutatására került sor.

A beszámolót a Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke Demeter István tartotta, aki egyebek mellett hónapos lebontásban taglalta az Önkormányzat ez évi munkáját. Elhangzott többek között, hogy januárban két pályázatot nyújtottak be. Egyet az Emberi Erőforrások Minisztériumához gyermekek táboroztatására. Egyet pedig  a Debreceni Református Egyházhoz vetőmag támogatásra, ahol 20 csomagot nyertek meg, melyeket megfelezve 40 család részére osztottak ki. Februárban hagyományőrző farsangi ünnepséget rendeztek Gergelyiugornyán a Roma Baptista Imaház termében, ahol megjelent Lovas Vince a Magyarországi Baptista Szeretetszolgálat vezetője. továbbá a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területi Roma Nemzetiségi Önkormányzattal történő együttműködési megállapodás alapján részt vettek a Szociális Agrárgazdálkodási – Szociális Földprogram pályázatával kapcsolatos előadáson. Részt vettek a Vásárosnamény Város Önkormányzata által rendezett gyermeknapi program szervezésében ahol maguk is feladatot vállaltak. Egyebek mellett a Vásárosnaményi Eötvös József Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Ballagása alkalmából 20 fő tanulót jutalmaztak 20.000 Ft értékben. Taglalta továbbá, hogy sikeresen elnyerték a második pályázatukat is, amely egy gyermek táboroztatás volt, itt 15 gyermekkel és 3 felnőtt kísérővel mehettek el Debrecenbe egy szép zöld övezetes kemping tábor helyre a Dorcasba. A hátrányos helyzetű roma gyermekeket adományként elvitték a Szilva Termál – és Wellness Fürdőbe, a Vásárosnamény Város polgármestere és a Szilva Termál –és Wellness Fürdő ügyvezető igazgatója jóvoltából, összesen 80 gyerek részére. A sport is nagy szerepett kapott ez éves tevékenységükben, hiszen Vásárosnamény Város Önkormányzatától 150.000 Ft pótköltségvetést kaptak. Mivel  Vásárosnamény Város Roma Nemzetiségi Önkormányzatnak nem volt futball meze, ezért a pótköltségvetésből futball garnitúrát, egy db kapus mezt vásároltak, és egy db futball labdát,  100.000 Ft összértékben. Beszámolóját pedig a nemrégiben végbemenő, háromnapos gyűjtési akciót szervezésével fejezte be, ahol November 27-28-29.-én a vásárosnaményi Tesco áruházban gyűjtöttek a gyerekek. Végól pedig beszámolt a roma gyermekek számára eljuttatott mikulás csomagokról. A beszámoló végén a jelenlévők tehettek fel kérdéseket az elnöknek illetve  a képviselőknek. Az eseményen a város polgármestere, Filep Sándor, jegyzője Szilágyi Péter és a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Roma Önkormányzat elnöke Varga Dénes is tiszteletét tette.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!