Közel húszmilliárd forinttal vághatja meg idén az autósokat a rendőrség

40 eve varos vasarosnameny vásárosnaményi fejlesztések

rendőrség szabálysértés

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) 2015-ben 18 milliárd forintnyi közlekedési bírságot szabott ki – írja a Pénzcentrum. És ebben az összegben a közterület-felügyelet-megállapította büntetések és a szabálytalan parkolásért járó bírságok még nincsenek is benne.

A 18 milliárdból 5.5 milliárd forint értékben külföldi rendszámú autók kaptak a nyakukba büntetést, azaz ők teszik ki a szabálysértők több mint 30%-át. A rendszámtól függetlenül egyébként ezen kocsik sofőrei simán lehetnek magyarok. A fennmaradó 12.5 milliárdon hazai rendszámú kocsik és vezetőik osztoztak tavaly.

A legtöbb pénzt 2015-ben gyorshajtásért kellett befizetni, a gázpedál szerelmeseinek vezeklési díja összesen 8 milliárd forint volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!