Közel 500 hallgató vette át diplomáját a Nyíregyházi Egyetemen

Közel 500 hallgató vette át felsőfokú tanulmányait igazoló oklevelét a Nyíregyházi Egyetemen. 67 százalék volt ebben a tanévben azok aránya, akik nem csupán záróvizsgát tettek, hanem nyelvvizsgával is rendelkeztek. Ez több mint az elmúlt években.

A diplomaosztó ünnepséggel lezárult a 2015/16-os tanév a Nyíregyházi Egyetemen. A tavaszi-nyári vizsgaidőszakban 744 hallgató tett sikeres záróvizsgát, diplomát azonban 497-en kaptak, hiszen az oklevél átadásának egyik feltétele a sikeres nyelvvizsga bizonyítvány. A szombati ünnepségen 17 százalékkal többen foghattak kezet az intézmény rektorával, mint az előző tanévekben, ahol a záróvizsgát tett hallgatóknak csupán fele kapott diplomát.

Az elmúlt tanév igazi vízválasztó volt az intézmény életében. Elkészítették azt az intézményi fejlesztési tervet, amely 2020-ig fogalmazza meg az oktatási és a kutatási célokat. Ezt az illetékes szervek elfogadták, így az egyetemen már dolgozhatnak azon a a jövőképen, amit tavasszal az egyetem közössége megalkotott. A tanévnek vége van, tennivaló azonban nyáron is lesz az intézményben. A július végi ponthatárhúzást követően az új tanév szeptember elején kezdődik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!