Közel 3000 doboznyi csempészcigarettára bukkantak a pénzügyőrök az ukrán határon

40 eves vasarosnameny logo fejlesztesek Vasarosnameny

cigi-e1539934800313

Egy kettős állampolgárságú sofőr úgy gondolta, ha nem működik közre a vámvizsgálaton, nem találhatják meg a cigarettát a pénzügyőrök. Egy másik esetben átalakított üzemanyag tartályból került elő több mint ezer doboz csempészáru a határon.

Nem volt hajlandó együttműködni a pénzügyőrökkel egy férfi, akinél mintegy kétezer doboz cigarettát találtak a NAV munkatársai. A férfi már a rutinellenőrzésnél is akadékoskodott, a pénzügyőr kérése sem akarta megmutatni autója csomagterét és a pótkereket. A másodlagos vizsgálatnál azonban mintegy kétmillió forint értékű cigarettát találtak a NAV munkatársai az autó átalakított csomagterének padlójában.

Egy másik esetben egy ukrán hölgy bukott le az ellenőrzésen, aki több mint ezer doboz füstölnivalót rejtegetett autójában. Az üzemanyagtartály speciálisan csempészetre átalakított részében, valamint az átalakított sárvédő és a dupla üregű kardánalagútban talált cigaretta értéke meghaladja az egymillió forintot.

A pénzügyőrök a jövedéki termékeket mindkét esetben lefoglalták, és költségvetési csalás miatt a sofőrök ellen feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál.

Magyar Norbert, sajtóreferens

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!