ELKÉSZÍTÉS
- A marcipánmasszát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A szétválasztott tojások fehérjéből kemény habot verünk, és félretesszük. Egy másik tálban habosra keverjük a vajat a kétféle cukorral, és folyamatos keverés mellett egyenként beledolgozzuk a tojások sárgáját. Beleszórjuk a reszelt marcipánt, kanalanként hozzáadjuk a sütőporral és a sóval elvegyített lisztet, majd alaposan elkeverjük. Végül óvatos,
- A sütőt előmelegítjük 175 fokra. Egy közepes méretű (25 x 35 cm-es) tepsit kibélelünk sütőpapírral. Egyenletesen elterítjük benne a masszát, megszórjuk a mandulaőrleménnyel, és világosra sütjük 20-25 perc alatt.
- Végül a kihűlt tésztából 5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval szép sorban félholdakat vágunk ki. A Kossuth-kifliket tálra rendezzük, és frissen kínáljuk.
MEGJEGYZÉS
Kiszaggatás előtt szórd meg a tésztát porcukorral!
Nincs pogácsaszaggatód? A félholdakat pohárral is kivághatod.
Egy kerek tálon mutatós virág alakba rendezheted a félhold alakú süteményeket.
HOZZÁVALÓK
- 10 dkg nyers marcipánmassza
- 4 db tojás (L méretű)
- 20 dkg puha minőségi vaj
- 18 dkg átszitált porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1/2 kk sütőpor
- 1 csipet só
- 17 dkg süteményliszt
- 2 ek őrölt mandula