Közzétette - Kategória - Desszertek, Filléres receptek - Konyhai tippek, trükkök

Kossuth-kifli marcipánnal


kossuth-kifli-marcipannal

ELKÉSZÍTÉS

    1. A marcipánmasszát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A szétválasztott tojások fehérjéből kemény habot verünk, és félretesszük. Egy másik tálban habosra keverjük a vajat a kétféle cukorral, és folyamatos keverés mellett egyenként beledolgozzuk a tojások sárgáját. Beleszórjuk a reszelt marcipánt, kanalanként hozzáadjuk a sütőporral és a sóval elvegyített lisztet, majd alaposan elkeverjük. Végül óvatos,
    2. A sütőt előmelegítjük 175 fokra. Egy közepes méretű (25 x 35 cm-es) tepsit kibélelünk sütőpapírral. Egyenletesen elterítjük benne a masszát, megszórjuk a mandulaőrleménnyel, és világosra sütjük 20-25 perc alatt.
    3. Végül a kihűlt tésztából 5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval szép sorban félholdakat vágunk ki. A Kossuth-kifliket tálra rendezzük, és frissen kínáljuk.

MEGJEGYZÉS

Kiszaggatás előtt szórd meg a tésztát porcukorral!
Nincs pogácsaszaggatód? A félholdakat pohárral is kivághatod.
Egy kerek tálon mutatós virág alakba rendezheted a félhold alakú süteményeket.

HOZZÁVALÓK

  • 10 dkg nyers marcipánmassza
  • 4 db tojás (L méretű)
  • 20 dkg puha minőségi vaj
  • 18 dkg átszitált porcukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1/2 kk sütőpor
  • 1 csipet só
  • 17 dkg süteményliszt
  • 2 ek őrölt mandula

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük