40 eves vasarosnameny logo zoard vasarosnameny fejlesztesek Vasarosnameny
Kormányablak nyílt Fehérgyarmaton (65)
Fehérgyarmat – L. Simon László, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára, dr. Tilki Attila országgyűlési képviselő, dr. Péter Csaba, Fehérgyarmat polgármestere, valamint Karaova Magdolna, a járási hivatal vezetője adta át a járás új kormányablakát Fehérgyarmaton.

– A kormány 2010-ben döntött a közigazgatás megreformálásáról, ennek keretében hozták létre a kormányhivatalokat és a járási rendszert, utóbbira építve egységes ügyintézési modellt, mely az állampolgárok életét könnyíti meg. Ma már 243 féle ügyet tudnak intézni az ügyfelek a kormányablakokban. A megyében összesen 21 kormányablak lesz, ez volt a tizenkettedik, kilenc a közeljövőben nyílik meg – fogalmazott L. Simon László államtitkár. – Dr. Tilki Attila képviselő az emberközpontú közigazgatás, valamint a hatékony és gyors ügyintézés fontosságát emelte ki beszédében. Dr. Péter Csaba, Fehérgyarmat polgármestere köszöntőjében hangsúlyozta: megérte várni, hiszen a hivatali és a járási munkát eddig a zsúfoltság jellemezte, de a végeredmény egy XX. századi, modern ügyintéző színtér lett.

– A cél az elégedett állampolgár, az eszköz pedig egy hatékonyan működő egységes és integrált intézmény, mely egy egyszerűbb ügyintézést valósít meg, egységes szakmai elvárások mentén – tette hozzá Karaova Magdolna, a Fehérgyarmati Járási Hivatal vezetője.

– Széles Szabolcs –

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!