40 eves vasarosnameny logo zoard vasarosnameny fejlesztesek Vasarosnameny
Kollégisták karácsonyi kötetei Kárpátaljára
Záhony – E hétvégén újabb kárpátaljai településekre utaznak a záhonyi Dr. Béres József Kollégium diákjai, hogy az általuk összegyűjtött kiadványokkal segítsék a magyar tannyelvű iskolákat.
A diákotthon 19 éve indította el könyves misszióját, melynek keretében eddig 46 alkalommal mintegy 80 erdélyi, felvidéki és kárpátaljai tanodába jutott a határvárosi adományokból. Korábban 30 alkalommal Kárpátaljára, 12 esetben a Felvidékre, 4 ízben pedig Erdélybe vittek tankönyveket, szépirodalmi köteteket, folyóiratokat, multimédiás ismerethordozókat. Ezúttal Kincseshomok, majd Ungvár egyik magyar tanítási nyelvű iskoláját szándékozik felkeresni a záhonyi küldöttség. A mostani adományozás létrejöttét mások mellett a Dft-Hungária és a Mozaik Kiadó, a regikonyvek.hu és az antikvarium.hu internetes kereskedések, továbbá a Magyar Lapkiadók Egyesülete, a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt, a kisvárdai Bacsó Futár Kft. és a Dr. Béres József Kollégiumért Alapítvány segíti. A záhonyi kollégium mások mellett a karitatív tevékenységével érdemelte ki hat éve a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt Bázisiskolája kitüntető címet.
 
Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!