Közzétette - Kategória - Filléres receptek - Konyhai tippek, trükkök

Kolbászos cukkinipörkölt krumplival


Kolbászos cukkinipörkölt krumplival

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb cukkini
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db csípős hegyes zöldpaprika
  • 3 db chili paprika
  • 1 db paradicsom
  • fél szál füstölt kolbász
  • ételízesítő
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • 2 db pörköltkocka
  • olíva olaj
  • vörösbor
  • tejföl
  • főzőtejszín
  • 8 db újkrumpli
  • petrezselyem

Elkészítés:

A krumplikat héjában felteszem főni.
A cukkinit szeletelem, majd kockára, a paprikákat (egy chilit félreteszek) karikára vágom, a paradicsomot darabolom, a hagymákat és a petrezselymet aprítom.

Egy serpenyőben olajon megdinsztelem a hagymákat, ráteszem a paprikákat, a cukkinit és a paradicsomot. Párolom, majd öntök bele egy kevés vizet, fűszerezem. Amikor majdnem megfőtt, beleteszem a kolbászt, öntök bele vörösbort. A végén keverek bele tejfölt és főzőtejszínt.

Közben a főtt krumplikat megpucoltam, s egy másik serpenyőben kevés olajon egy kicsit megpirítottam, végül meghintettem petrezselyemmel. Tálalok, rakok a tányérra 3 szem krumplit, mellé szedek pörköltet, s a tányér közepére teszek egy chili paprikát.

Megjegyzés:

A cukkini pörköltként elkészítve is finom. Vegák elhagyhatják a kolbászt, de vele finomabb.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük