Közzétette - Kategória - Desszertek, Filléres receptek - Konyhai tippek, trükkök

Kókuszkocka


Kókuszkocka

ELKÉSZÍTÉS

    1. A cukrot a tojással kikeverjük, hozzáöntjük a lisztet, és a sütőport, majd az olvasztott margarint, belekeverjük a mézet, a tejetés sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Kihűtjük, majd 3×3 cm-es kockákra vágjuk.
    2. A csokikrémhez a margarint a cukorral és a kakaóval összekeverjük, leforrázzuk a tejjel, és egyet forralunk rajta.
    3. A kockákra vágott tésztát belemártjuk a csokikrémbe, majd a kókuszreszelékbe forgatjuk. Pár órát pihentetjük, utána fogyasztjuk.

HOZZÁVALÓK

  • 30 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 30 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 12 dkg margarin
  • 3 ek méz
  • 1,5 dl tej
  • Az öntethez:
  • 23 dkg margarin
  • 30 dkg cukor
  • 5 ek kakaó
  • 8 ek tej
  • kókuszreszelék

mindmegette.hu