ELKÉSZÍTÉS
- A körmöket alapos tisztítás után a hússal együtt felteszem főni 5 liter hideg vízben.
- Amikor felforrt lehabozom, hozzáteszem a sót, a szemes borsot, a fokhagymát, a pirospaprikát, az erős paprikát és nagyon lassú tűzön főzöm 4 órán át.
- Én nem teszek a kocsonyába se zöldséget, se ételízesítőt, de még vöröshagymát sem. Így szeretem natúr, csak fokhagymával, borssal, erős paprikával. Kevés pirospaprikát a színe miatt teszek bele.
- Amikor már leválik a hús a körömről, leszűröm a levet egy másik edénybe, hagyom leszállni. A húsokat feldarabolom, elosztom a tányérokba és rászedem a levet. Miután lehűlt és „beállt”, evés előtt leszedem róla a tetején megdermedt zsiradékot, hogy csak a tiszta „lé” maradjon.
- Puha kenyérrel a legfinomabb.
HOZZÁVALÓK
- 3 köröm, feldarabolva(lehet egy füstölt is)
- 1/2 kg sertéscomb egyben
- fél zacskó szemes bors
- 2 fej fokhagyma
- 1 ek. pirospaprika
- só ízlés szerint
- 2-3 csöves erős paprika