Közzétette - Kategória - Desszertek, Filléres receptek - Konyhai tippek, trükkök, Sütés

Klasszikus zserbógolyó


klasszikus-zserbogolyo

ELKÉSZÍTÉS

    1. Egy tálban alaposan összegyúrjuk a darált kekszet, a diót és a lekvárt. A masszából kis golyókat formázunk, egy tálcára sorakoztatjuk mindet, és egy órára a hűtőbe tesszük.
    2. A csokoládét gőz felett felolvasztjuk, és hozzákeverjük az olajat. Ezután egyenként belemártjuk a golyókat, és sütőpapírral vagy fóliával bélelt tálcára tesszük mindet, és megszórjuk dióval. Ezután hagyjuk, hogy a csokoládé megdermedjen.

HOZZÁVALÓK

  • 15 dkg darált keksz
  • 10 dkg darált dió (+ a szóráshoz)
  • 12 dkg baracklekvár
  • 15-20 dkg csokoládé
  • 1 tk étolaj

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük