fejlesztesek Vasarosnameny
1. Katona Dávid Baracsi Endrével, a megyei közgyűlés alelnökével és Almásiné Forgács Éva nevelőtanárral.

Képek: A kitüntetett diákok felnőtt segítőik társaságában.

Záhony – A tanév utolsó heteiben három diák is rangos elismerésben részesült a záhonyi Dr. Béres József Kollégiumban.
A városjubileumi ünnepségen Katona Dávid 12. évfolyamon tanuló kollégista önkormányzati elismerést vehetett át. A Berkeszen, lakóotthonban élő 18 éves ifjú sokoldalú közösségi tevékenységével, szerteágazó vöröskeresztes munkájával, versenyeredményeivel érdemelte ki az elismerést. Dávid a vöröskeresztes bázisintézményben ifjúsági vezetőként szervezi a véradásokat, az adománygyűjtéseket, a külhoni magyar iskolák támogatását. Tagja a kollégium elsősegélynyújtó és a katasztrófavédelmi csapatának, amellyel évek óta sikeresen vesznek részt a felmenő rendszerű gyakorlati és az internetes versenyeken.
Az érettségit követően a tanévet OKJ-s diákként még kollégiumban kezdő, de időközben az Országos Mentőszolgálat hivatásos munkatársává vált, benki illetőségű Aros Gábor életmentő cselekedetéért korábban már Konrát Károly belügyi államtitkártól átvehette a Bátorságét Érdemjelet, júniusban pedig a Vöröskeresztes Világnap megyei rendezvényén Szarkáné Kövi Márta megyei igazgató nyújtotta át számára az Életmentő Érdemérmet.
A határvárosi diákotthon legkiválóbb elsős tanulójának minden tanév végén odaítélik a névadóról elnevezett Béres-díjat. Idén a demecseri Bökönyi Richárd lett a legeredményesebb kollégista. Kiemelkedő tanulmányi teljesítménye mellett csapatkapitánya volt a területi katasztrófavédelmi versenyen aranyérmet nyert négyesnek, mely a megyei fináléban is az előkelő 4. helyezést szerezte meg. Richárd tevékenyen részt vesz a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt Bázisiskolája címet viselő intézmény karitatív munkájában. Több alkalommal könyveket vitt a külhoni iskolások számára, cipősdoboz akciót szervezett és vöröskeresztes társaival havi rendszerességgel pénzadományt gyűjtött különféle jótékonysági célokra.
A nevelési intézményben már a 2014-15. tanév második felében is féltucatnyi kollégista érdemelt ki különféle kitüntetést, melyet a kiemelkedő közösségi tevékenységük nyomán ítéltek oda a számukra.

Tancsik Róbert
Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!