_VN_a bereg szive_fekv_kk teremtorna namény lajkolas
Kisvárdai lett a Megyei Kézilabda Szövetség elnöke

Fotó: Racskó Tibor

Miután idén februárban dr. Teschmayer Gábor lemondott elnöki tisztségéről, a március elején összehívott közgyűlésen egyhangúlag, Major Tamást választották utódjának.

A kisvárdai sportember – aki már második ciklusában önkormányzati képviselő is – korábban egy évig alelnökként vett részt a Megyei Kézilabda Szövetség munkájában. Emellett évek óta a Kisvárdai Kézilabda Klub elnöke, korábbi kisvárdai pályafutása után pedig jelenleg a megyei bajnokságban szereplő Ópályi aktív kézilabdása is.

Major Tamás az újjá alakult szövetség sajtótájékoztatóján elmondta, hogy távlati és közeli célokat egyaránt kitűzött maga elé, melyet csapatmunkával szeretni elérni, együttműködve kollégáival. Ez utóbbiak között szintén új társa van, hiszen a közgyűlésen Baracsi Endrétválasztották meg alelnöknek.
„Egyik legfőbb törekvésünk a megyei egyesületek támogatása tárgyi eszközökkel, illetve a sportdiplomácia erősítése. Az utánpótlás nevelés, a tömegbázis szélesítése nélkül elképzelhetetlen komoly szakmai koncepciót felvázolni, természetesen számunkra is kiemelten fontos ez a terület.” – mondta az új elnök, aki azt is megjegyezte, hogy akár még a strandkézilabda népszerűsítésére is komoly energiát kívánnak fektetni.ű

Baracsi Endre megjegyezte, hogy a leköszönt dr. Teschmayer Gábor jó munkát végzett, stabil évet zárt a szövetség, így biztos a jövőkép. Az előző időszak sikeres rendezvényeit, vagyis a Szabolcs Kupát, a HUN-IOR nemzetközi utánpótlás tornát, továbbá a JUMP néven korábban indított megyei játékvezetői utánpótlás mentori programot mindenképpen folytatják.

– Durucz Gabi –

Minden vélemény számít!