40 eves vasarosnameny logo zoard vasarosnameny fejlesztesek Vasarosnameny
Mentőállomás átadó Tiszaadony (2)

Fotó: dr Tilki Attila official

Két új mentőállomás kezdte meg működését decemberben Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, a kölcsei és a tiszaadonyi létesítmény az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) 10,9 milliárd forint összértékű programja keretében épült fel.

A mentőszolgálat az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, új mentőállomásokat ott létesítettek, ahol eddig hiányoztak a riasztást követő 15 percen belüli kiérkezés feltételei.

Az Európai Unió által támogatott beruházás során az országos hálózat 22 új állomással bővült, 60-at pedig korszerűsítettek. A beszerzett kétszáz új mentőjármű, valamint több ezer műszer, egészségügyi és oktatóeszköz révén emelkedett az ellátás technikai színvonala.

Kölcsén bruttó 105 milliót fordítottak a mentőállomás létesítésére, a két új mentőjármű és személyzete 21 település 12 570 lakosát szolgálja ki.

A tiszaadonyi fejlesztés tíz településen 6160 lakost érint, és tehermentesíti a területet eddig ellátó kisvárdai és vásárosnaményi mentőállomást. A bruttó 112,8 millió forint értékű beruházás keretében felépült a csaknem háromszáz négyzetméteres mentőállomás, ahol két új, teljesen felszerelt mentőautó állt szolgálatba.
A kölcsei és a tiszaadonyi létesítmény megépítése mellett korszerűsítették a baktalórántházai mentőállomást.

Az észak-alföldi régióban Szabolcs-Szatmár-Bereg és Jász-Nagykun-Szolnok megyében két-két új mentőállomás épült fel, többet pedig modernizálnak, míg Hajdú-Biharban a debreceni és a püspökladányi mentőállomás volt érintett a rekonstrukciós munkálatokban.

MTI/Fotók: dr Tilki Attila official

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!