_VN_a bereg szive_fekv_kk teremtorna namény lajkolas
kórházi tolvaj

Illustráció: Fotó: civishir.hu

Fehérgyarmat – A fehérgyarmati kórházban fekvő 75 éves nő unokájának mondta magát, de gyorsan elszelelt, amikor ébredezni kezdett az idős asszony. De nem üres kézzel.

A rendőrség 112-es segélyhívószámára érkezett bejelentést a fehérgyarmati kórházból 2016. június 19-én 18 órakor. A bejelentő elmondta, hogy a kórházban ápolt egyik beteg értékeit ismeretlen tettes eltulajdonította.  A rendőrök által beszerzett adatokból kiderült, hogy mialatt a kórteremben fekvő 75 éves asszony aludt, egy nő látogatta meg, aki az unokájának adta ki magát. A kórteremben tartózkodó betegek és hozzátartozóik csodálkoztak, hogy a nő éppen akkor távozott sietve, amikor az állítólagos nagymama ébredezni kezdett. Az idős asszonyban azonnal gyanú ébredt, amikor elmondták neki ki látogatta meg, mivel nincs lány unokája. Ellenőrizte értékeit és a gyanúja beigazolódott. Az ágy mellett álló szekrényből eltűnt a mobiltelefonja, készpénze és a cigarettája. A rendőrök rövid időn belül beazonosították és elfogták a feltételezett elkövetőt. F. Lajosné 45 éves fehérgyarmati lakost kifosztás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként és bűnügyi őrizetbe vették.

A rendőrség – a hasonló esetek elkerülése érdekében- azt tanácsolja, hogy a kórházi kezelés időtartama alatt csak a legszükségesebb tárgyakat tartsák maguknál. Készpénzük és egyéb értéktárgyaik megőrzésére érdeklődjenek a kórház értékmegőrzőjének idénybevételi lehetőségéről.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

Minden vélemény számít!