Két napos farsangi mulatság és a végzősök keringője kápráztatta el a szülőket Vásárosnaményban

fejlesztesek Vasarosnameny

Két napos farsangi mulatság és a végzősök keringője kápráztatta el a szülőket VásárosnaménybanVásárosnamény – A Bereg szívében, Vásárosnaményban tevékenykedő Eötvös József Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola ebben az évben is megrendezte az iskolai farsangi ünnepségét. Idén is szerencsés helyzetben voltak a diákok, hiszen már hetekkel ezelőtt lázasan készülődtek erre a két napra.

Két napos farsangi mulatság és a végzősök keringője kápráztatta el a szülőket Vásárosnaményban (3)

Hagyományosan ismét sor került az alsós és felsős diákok jelmezes felvonulására, ahol színes, minden évfolyamnak kikapcsolódást nyújtó jelmezek készültek, melyek azonban kevésbé idézték a busók hagyományos viseletét, sokkal inkább a napjainkban népszerű Csillagok Háborúja című filmes alkotás figurái, illetve a Disney hercegnők rózsaszínbe borult gárdája elevenedett meg az iskola aulájában. Természetesen idén is számos, a gyerekek által előadott, jelmezes produkciót láthatott a büszke szülők hada.

Két napos farsangi mulatság és a végzősök keringője kápráztatta el a szülőket Vásárosnaményban (2)

A két napos hagyományőrző rendezvény fénypontja idén is a végzős tanulók tánca volt. A mai társastáncok közül a legrégibb, azaz a keringő került terítékre. A szebbnél-szebb frizurával és sminkkel, e jeles alkalomra készülő diákok két bécsi keringővel kápráztatták el a közönséget. A 8 a, b, c, koreográfiákat összeállította és a táncokat betanította Temesi Éva és Marczi Erika tánctanár.

Két napos farsangi mulatság és a végzősök keringője kápráztatta el a szülőket Vásárosnaményban (1)

A szemet gyönyörködtető táncot követően a hagyományokhoz híven tanáraikkal, majd szüleikkel is közös táncot járhattak a keringőző végzősök.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!