Kertészet a város szélén avagy vásárosnaményi közfoglalkoztatás – kicsit másként

Városi kertészet Vásárosnamény (2)[srizonfbalbum id=183]

A legtöbb embernek, aki ezt a szót meghallja, az árokparton ücsörgő, vagy a járdák szélén söprűt támasztó zöld mellényes emberek jutnak eszébe. Vásárosnamény most bebizonyította, lehet mást értelmet is szerezni ennek a fogalomnak, hiszen épülő és szépülő városunk közterei és parkjai állandó karbantartás mellett, színes virágok kavalkádjában pompázik.

Fóliasátor Vásárosnamémy

Persze ez mind nem valósulhatott volna meg a vitkai székhelyű, Városi kertészet munkája nélkül, ahol az újonnan épített fóliasátorban (mely hetek alatt nőtt ki magát a semmiből) tavasz óta magvetéseket készítettek elő, ellátva ezzel a város parkjait és köztereit szebbnél-szebb virágokkal.

Betonelemek Vásárosnamény

A telephely rendeltetése többes, hiszen a virágok, a különféle viacolor és betonelemeket is gyártanak, melyből a város közterei és sétáló övezetei illetve közlekedési csomópontjai épülnek újjá. A telepen elkészített betonelemek és kiegészítők által bővült az elmúlt napokban is a város virágos területeinek száma is.

A virágos kertészet mellet az önkormányzati tulajdonban lévő földterületen, a fóliasátrakban zöldségeket is termeszt az önkormányzat.

Városi kertészet Vásárosnamény

A közfoglalkoztatottak, és a város ezzel a helyi piacot és intézményeket is ellátva, friss és finom zöldséggel. A nagyszerű felvetés virágzó és egészséges kapcsolatokat teremt, hiszen ha nem is lehet Vásárosnamény teljesen önálló az ellátásában, a helyi termelés felfuttatása és a helyi fogyasztás összekapcsolásával kiváló eredményeket lehet elérni, mellyel a gazdaság is fellendíthető és a foglalkoztatottság is növelhető a városban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!