,,Kérjenek bocsánatot a nyugdíjasoktól!” – Dr. Tilki Attila rendhagyó sajtótájékoztatója Vásárosnaményban

fejlesztesek Vasarosnameny

Dr. Tilki Attila rendhagyó sajtótájékoztatója Vásárosnamény

Vásárosnamény – A Bereg szívében, Vásárosnaményban rendhagyó sajtótájékoztatóra került sor, a Városháza előtti parkban, melyet a térség országgyűlési képviselője, dr. Tilki Attila tartott. A képviselő ezen beszédében felszólította a megyei jobbikos képviselőket, illetve a Vásárosnaményi Képviselő-testületben tevékenykedő jobbikos képviselőt és egyben megyei elnököt is, hogy kérjenek bocsánatot Vona Gábor helyett, a nyugdíjasokra tett kijelentése miatt. Választókörzetében 88 településen, közel hetvenhatezren élnek, melynek 28 százaléka, azaz közel huszonegyezer nyugdíjast érint a botrányos kijelntés – mondta beregi sajtótájékoztatóján az országgyűlési képviselő. Ezt követően idézte a Vona Gábor által írt, botrányosnak tartott sorokat:

,,A szájukból szennyvíz folyik, szemeikben gyűlölet lobog, bácsikák és nénikék magukból kivetkőzve ugranak egymásnak, vért akarnak ontani remegő kezeikkel, ordibálnak trágárul és hörgik fel a XX. század minden traumáját.”

A megengedhetetlen hangnemre a nyugdíjas társadalom azóta is várja a bocsánatkérést, mely eddig nem történt meg. Ennek okán felszólította a Megyei Közgyűlés két jobbikos tagját és a jobbikos polgármestereket, hogy településeiken kérjenek bocsánatot azoktól a nyugdíjasoktól, akiket Vona Gábor megsértett.

Zárásként kifejtette: ,,Ha az ember hibázik, akkor ki kell állni a nyilvánosság elé és azt kell tudni mondani, hogy elnézést, tévedtem.”

Olvassa el Vona Gábor teljes bejegyzését:

Vona Gábor
július 22., 20:40 •
Nyugdíjas polgárháború lesz?
Először is, a félreértések elkerülése végett, akinek nem inge az alábbi bejegyzés, az ne vegye magára! Őszinte szeretettel üdvözlöm azt a sok-sok nyugdíjas honfitársamat, aki képes a politika manipulációjától függetleníteni magát. Szavazzon bárkire is jó egészséget és sok boldogságot kívánok neki! Viszont van egy olyan folyamat, amit már nem hagyhatok szó nélkül.
Szimbolikus jelenet zajlott le Tusványoson ma. A közönség sorai között Orbán Viktor beszéde alatt füttyögve tiltakozott egy lány, ami szerintem sem volt túl szerencsés formája a tiltakozásnak, de megesik az ilyen. Ami utána jött, az volt a döbbenetes. Az ott álló viktoriánus nyugdíjasokon eluralkodott a lincshangulat. Ajánlom az Index videójának 40. másodperénél a jelenetet, amikor egy szerencsétlen szandis papa sunyin megtapossa a földön fekvő nőt. „Csak egy sorosbérenc!” – gondolhatta.
Azonnal eszembe jutott két ide kapcsolódó emlék a videót nézve. Az egyik a nemzeti ünnepeink, ahol most már rendszeres esemény, hogy hétköznapokon kedves bácsikák és nénikék magukból kivetkőzve ugranak egymásnak, vért akarnak ontani remegő kezeikkel, ordibálnak trágárul és hörgik fel a XX. század minden traumáját.
A másik emlék a múlt heti dunaújvárosi utcai fórumom a piac mellett. Szép számú érdeklődővel sikerült beszélgetnem, de szinte kétpercenként káromkodva szavalta el a TV2 hazugságait egy-egy arra tévedt fideszes nyugdíjas. Húzták maguk mögött a kis bevásárlókosarukat, és ne szépítsük, a szemeikben gyűlölet lobogott, a szájukból pedig a szennyvíz folyt.
Minden tiszteletem a szüleink és a nagyszüleink generációjáé. Az én szüleim is nyugdíjasok. Nehéz dolgokat kellett átélniük, és megérdemelnék a nyugodt és tisztes időskort. Ehelyett viszont az aljas orbánizmus játékszereivé váltak. Történelmi traumáikra, érzelmeikre játszik a kormányfő, azokat nem feloldva, hanem felszítva manipulálja a nyugdíjasokat. Csak azért mert ott van a legtöbb szavazó. Erre pedig nem mentség, hogy annak idején a másik táborral ugyanezt tették a szocialisták.
Hová tart ez az ország? Nézzünk már körül egy pillanatra, párthovatartozástól függetlenül! Itt nem a fiatalok radikalizálódnak, mint máshol a világban. Nem! A magyar fiatalok elmenekülnek innen. Az itthon maradt szüleik, nagyszüleik pedig egymást eszik keserű lélekkel, a megegyezés és a közös országépítés reménytelenségével.
2018 után ennek is véget vetünk. A történelmi traumákat természetesen nem tudjuk meg nem történtté tenni, az egykori sérelmeket, tragédiákat nem tudjuk eltörölni, az elmúlt, elveszett dolgokat sem tudjuk visszahozni. Három dolgot viszont tudunk: hatni, alkotni, gyarapítani. Mi a gyűlölködés és a manipuláció helyett ehhez ajánlunk szövetséget minden magyarnak: jobboldalinak, baloldalinak, idősnek, középkorúnak és fiatalnak egyaránt.
Magyar szívvel, józan ésszel, tiszta kézzel!

A rendhagyó sajtótájékoztató teljes anyagát itt tekinthetik meg:

 

 

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!