40 eves vasarosnameny logo fejlesztesek Vasarosnameny

Kenyérszentelés Szent Istvánt és az új kenyeret ünnepelték Vásárosnaményban

[srizonfbalbum id=296]

Vásárosnamény – „Hagyomány nélkül olyan ingatag lenne az életünk, mint a hegedűs a háztetőn” – hangzik a mondat a népszerű musical prológjában. A hagyomány jelenléte emberi közösségek létének feltétele. A hagyomány az, amely összeköt minket elveinkkel, s amit átörökíthetünk utódainkra. A hagyományok felélesztése és a hagyományteremtés a mai rohanó, elembertelenedett világunkban különösen fontos, hiszen általuk mondhatunk nemet a jelenleg uralkodó én-központú felfogásra, s igent a közösségre és az összetartásra.

A bereg szíve, Vásárosnamény is számtalan ilyen ősi hagyományt ápol évről-évre. Az ünnepi megemlékezés Szent István királyunk ünnepére illetve a nemzeti színű szalaggal átkötött új kenyér megszentelésére és megáldására is ilyen esemény Vásárosnaményban. A szertartás a Szent Demeter templom felszentelését követő, ünnepi Szent Liturgia után áldották meg, melyet Kocsis Fülöp Érsek-Metropolita és Demkó István parókus végzett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!