Kelet Brass Band: Fényes sikerekre készül Kelet – Magyarország egyetlen modern rézfúvós bandája!

40 eve varos vasarosnameny vásárosnaményi fejlesztések

kelet-brass-band-fenyes-sikerekre-keszul-kelet-magyarorszag-egyetlen-modern-rezfuvos-bandaja-2

Újraértelmezve a fúvószenekar fogalmát, a Kelet Brass Band 2016 februárjában alakult Nyíregyházán. A zenekart a fehérgyarmati származású trombitaművész Koi Gergő alapította abban a reményben, hogy a „modern fúvószenekar” életérzést, ami  külföldön már régóta felkapott zenei stílus, ismertté tegye Kelet – Magyarországon. Az együttes rendszeres szereplője falunapoknak, magyarországi és külföldi fesztiváloknak, rendezvényeknek, klubkoncerteknek.

kelet-brass-band-fenyes-sikerekre-keszul-kelet-magyarorszag-egyetlen-modern-rezfuvos-bandaja-3

A nyolc főből álló formáció mai modern slágereket (Avicci, David Guetta, Punnany Massif, Halott Pénz) és ismert örökzöldeket ( Boney M., Bubamara, Korda György és Balázs Klári) szólaltat meg rézfúvós hangszereken, énekkel: megafonon és dobszereléssel. Zenei palettájuk vegyes, így tudnak alkalmazkodni a rendezvény zenei stílusához. Nemrégiben a Fehérgyarmati Bárdos Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Karácsonyi Gálakoncertjén arattak osztatlan sikert.

kelet-brass-band-fenyes-sikerekre-keszul-kelet-magyarorszag-egyetlen-modern-rezfuvos-bandaja-1

A jövőben január 14-én a XVI. Száncsengés és Böllérversenyen találkozhatunk velük Napkoron, majd január 20-án a Debreceni Incognito Club színpadán szerepelnek. Ezentúl külföldről is kaptak meghívást, Szlovákiába és Németországba is. A jövőben viszont szeretnék, ha a Szabolcs – Szatmár – Bereg megyei települések is felfigyelnének munkásságukra, hiszen a zenekarnak is „mindenütt jó, de a legjobb otthon!”


Koi Gergő

alapító

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!