Karácsonyi művészeti kiállítás nyílt a Váci Mihály Kulturális Központban

fejlesztesek Vasarosnameny

Karácsonyi művészeti kiállítás nyílt a Váci Mihály Kulturális Központban

Karácsonyi művészeti kiállítás nyílt a Váci Mihály Kulturális Központban. A tárlaton látható festmények a Merops Gyűjtemény darabjai. A festmények meg is vásárolhatók, a képek árából befolyt pénzösszeg 5 százalékát támogatásként a kórház Egészséges Újszülöttekért Alapítványa kapja.

Vaszary János, Pittner Olivér, Nagy Oszkár. Többek között ezektől az alkotóktól csodálhatnak meg festményeket a látogatók a nyíregyházi Karácsonyi Művészeti Kiállításon. A Váci Mihály Kulturális Központban megrendezett tárlat képei a Merops Gyűjtemény darabjai.

A kiállításon sokféle festmény látható, a nagybányai festőiskolától kezdve kortárs festményeken át a 80-as évek undergroundjáig széles a paletta. Hörcsik Zsolt műgyűjtő azt mondja: egy gyűjtő ízlése folyamatosan változik, eleinte leginkább a nagybányai iskola érdekelte, amit máig nagyon szeret, de kedvencei a posztimpresszionista képek, szereti a magyar foauve-ot, a nyolcakat, de közel áll hozzá a kortárs képzőművészet is. A karácsonyi kiállításon vannak tájképek, csendéletek és aktok is.

A karácsonyi művészeti kiállítás jótékony célt is szolgál. A festményeket a látogatók meg is vásárolhatják, s az abból befolyt pénzösszeg 5 százalékát a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház Szülészeti Osztályának „Egészséges Újszülöttekért Alapítványa” kapja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!