ELKÉSZÍTÉS
- A tészta hozzávalóit összekeverjük, hogy nyújtható tésztát kapjunk. (Ha túl lágy a tészta, tegyünk hozzá egy kis lisztet, ha nagyon száraz, akkor kicsivel több tejet.) Ezután lisztezett felületen alaposan átgyúrjuk, és körülbelül 5 mm vastagra nyújtjuk ki.
- Egy kb. 7 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval köröket szaggattunkbelőle, majd nyújtófával nagyobbítottunk rajta. (Persze ez a művelet megspórolható, ha van a muffin formánkhoz méretezett szaggató, vagy egyéb szaggatásra alkalmas eszközünk.)
- Ezután a köröket szilikonos muffin formába helyezzük, úgy, hogy az oldalát is fedje a tészta. (Ne használjuk fel az összes tésztát, mert a tetejére még kelleni fog.)
- Ezután elkészítjük a tölteléket. Az almát megpucoljuk, majd lereszeljük. Kinyomkodjuk a levét, és ízesítjük az eritrittel és fahéjjal ízlés szerint. Az almás tölteléket a muffinformákba töltjük. A maradék tésztát kinyújtjuk.
- Csillag alakú kiszúróval csillagokat szaggatunk a tésztából, és egy muffinra helyezünk két darabot, úgy, hogy a csillagok sarkai a muffin széléhez érjenek ki.
- Egy tojást felverünk, és lekenjük vele a tészta tetejét. Előmelegített sütőben 180 fokon 30-35 percig sütjük, amíg a teteje szép aranybarna nem lesz. Ha kihűlt, a tetejét megszórjuk a fahéjas porrá őrölt eritrit keverékkel.
HOZZÁVALÓK
- A tésztához:
- 20 dkg szénhidrátcsökkentett liszt
- 18 dkg zsírszegény túró
- 1/2 csomag sütőpor
- 3 dkg kókuszolaj
- 5 dkg eritrit
- 1 dl mandulatej
- csipet só
- pár csepp vaníliaaroma
- A töltelékhez:
- 60 dkg alma (kb. 4 darab)
- 1 ek őrölt fahéj
- 2 dkg eritrit
- A tetejére:
- 1 db tojás a lekenéshez
- eritrit (porrá őrölt)
- őrölt fahéj