HOZZÁVALÓK
- 1/2 kg liszt
- 2 db tojás
- 2 kávéskanál só
- víz
- 1 fej káposzta (közepes)
- 1 evőkanál zsír
- só
- bors
- 1 mokkáskanál cukor
ELKÉSZÍTÉS
- A lisztet gyúródeszkára szórom, megsózom, közepébe ütöm a tojásokat és összegyúrom. Ha kell, nagyon pici vizet öntök hozzá. Jól kidolgozom, majd hagyom pihenni 20 percet. Így könnyebben lehet majd nyújtani.
- Két cipóra osztom a tésztát, vékonyra kinyújtom, majd egy konyharuhára terítem és így hagyom szikkadni fél órát, hogy ne tapadjon össze, ezután derelyemetszővel nagyobb kockákra vágom, bő, sós vízben kifőzöm.
- A káposztát lereszelem, besózom, hagyom állni egy órán át.
- A zsírt felforrósítom, a káposztából kinyomom a levet és ráteszem, hozzáadom a cukrot, kevés borsot, majd gyakran kevergetve megpirítom.
- Ezután összekeverem a kifőtt tésztával. Tálalásnál, aki akar még szór rá borsot és cukrot.