Közzétette - Kategória - Filléres receptek - Konyhai tippek, trükkök, Főétel, Főzés

Káposztás tészta házilag gyúrt tésztával


Káposztás tészta házilag gyúrt tésztával

HOZZÁVALÓK

  • 1/2 kg liszt
  • 2 db tojás
  • 2 kávéskanál só
  • víz
  • 1 fej káposzta (közepes)
  • 1 evőkanál zsír
  • bors
  • 1 mokkáskanál cukor

ELKÉSZÍTÉS

    1. A lisztet gyúródeszkára szórom, megsózom, közepébe ütöm a tojásokat és összegyúrom. Ha kell, nagyon pici vizet öntök hozzá. Jól kidolgozom, majd hagyom pihenni 20 percet. Így könnyebben lehet majd nyújtani.
    2. Két cipóra osztom a tésztát, vékonyra kinyújtom, majd egy konyharuhára terítem és így hagyom szikkadni fél órát, hogy ne tapadjon össze, ezután derelyemetszővel nagyobb kockákra vágom, bő, sós vízben kifőzöm.
    3. A káposztát lereszelem, besózom, hagyom állni egy órán át.
    4. A zsírt felforrósítom, a káposztából kinyomom a levet és ráteszem, hozzáadom a cukrot, kevés borsot, majd gyakran kevergetve megpirítom.
    5. Ezután összekeverem a kifőtt tésztával. Tálalásnál, aki akar még szór rá borsot és cukrot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük