Jótékonysági adventi főzés a Beregi Főzőklubbal, Vásárosnamény főterén

Jótékonysági adventi főzés a Beregi Főzőklubbal, Vásárosnamény főterén

Vásárosnamény – Vásárosnamény Város Önkormányzata az „Advent Vásárosnaményban” programsorozat keretében a Beregi Természet- és Környezetvédelmi Egyesülettel alá tartozó Beregi Főzőklubbal karöltve, ismét birtokba vette Vásárosnamény főterét.

A rendezvény emellett a ,,Good food good farming “, azaz az ,,Egészséges étel Helyi Gazdáktól+ program szerves részét is képezte. A hagyományoktól idén kicsit eltérve, ezúttal adventi jótékonysági főzéssel várta a rászorulókat és a beregi ízek kedvelőit. A főzésen a Főzőklub tagjai vettek részt, azaz a Vásárosnaményi II. Rákóczi Gimnázium Természetbarát Diákkörének és a Lónyay Menyhért Baptista Szakgimnázium és Szakközépiskola tanulói.

Idén is ünnepélyes megnyitó ceremónia kereteiben belül került megrendezésre az esemény , ahol elsőként a Beregi Természet- és Környezetvédelmi Egyesület elnöke, Toldi Zoltán köszöntötte a jelenlévőket.

Ünnepi beszédét követően Filep Sándor, Vásárosnamény polgármesterének ünnepi gondolai hangzottak el.

Az egész délelőttöt felölelő főzőverseny során a beregi mesterszakács, Kósa László vezényletével a több tucatnyi diák Csángó gulyást és pásztortarhonyát készített.

A beregi diákokból álló verseny során, több, mint  100 adag meleg ételt készített, melyhez muffint, almát és teát kínáltak a rászorulóknak és a járókelőknek egyaránt. A verseny első helyét végül a Lónyays diákok által készített pásztortarhonya szerezte meg.

A nagy népszerűségnek örvendő program közben, elsőként a város első emberét, Filep Sándort kértük, hogy összegezze a kezdeményezést.

A kezdeményezésről kérdeztük a rendezvény szervezőjétől Liptákné Juhász Anikótól, a Tourinform Iroda vezetőjétől is.

A résztvevő diákok közül elsőként Balogh Boglárkát, a Vásárosnaményi II. Rákóczi Gimnázium Természetbarát Diákkörének elnökét kértük, hogy értékelje  a főzőversenyt.

Ezt követően a győztes Lónyays diákokat kértük, hogy tartsanak egy rövid élménybeszámolót a főzőversenyről.

Kósa Lászlót, a térség közismert mesterszakácsa is kameránk előtt értékelte és ismertette az elkészítésre került menükínálatot.

Végül Toldi Zoltán főszervezőt, a Beregi Természet- és Környezetvédelmi Egyesület elnökét kértük, hogy a jótékonysági főzés tapasztalatait ossza meg olvasóinkkal.

Vélemény, hozzászólás?