40 eves vasarosnameny logo fejlesztesek Vasarosnameny
Jótékonykodó kollégisták Záhonyban
Záhony – Több karitatív akcióban is szerepet vállaltak az elmúlt időszakban a záhonyi Dr. Béres József Kollégium diákjai.

A határvárosi nevelési intézmény immár félszáz alkalommal vitt adományokat több mint nyolcvan erdélyi, felvidéki és kárpátaljai magyar iskolába, és rövidesen megkezdik szervezni a következő tanévi külhoni adományozó útjaikat is. A diákok részt vesznek az intézményi véradónapokon, jeleskednek a véradás-szervezésben, a Balatonon pedig minden nyáron elsősegélynyújtó szolgálatot látnak el. Számos esetben vöröskereszt emblémás pólókba öltözve perselyeztek a határváros utcáin, alkalmanként sok ezer forint adományt összegyűjtve. Ezek nagyobb részét a beteg gyermekek gyógyítására fordította a humanitárius szervezet, de jutott belőle más kezdeményezésekre is. Csakúgy, mint az előző évben, karácsonykor cipősdoboz akciót szerveztek. Alkalomadtán saját hátrányos helyzetű kollégista társaikat is adományokkal segítik. Visszatérően felkeresik a nyíregyházi állatmenhelyet és lehetőségeik szerint állateledellel támogatják annak működését. Nyolc éve gyűjtik a PET palackok kupakjait, melyek hasznát szintén orvosi kezelésre fordíthatják a megsegített családok. Különféle egészségnevelési, környezet-egészségügyi, környezetvédelmi kezdeményezéseikkel is a szűkebb és tágabb közösségeket szolgálják. Önkéntesként rendszeres résztvevői a legnagyobb karitatív szervezet emberbaráti programjainak. Prevenciós, csecsemőápolási, elsősegélynyújtó és katasztrófavédelmi előadásokon, képzéseken, versenyeken, illetve bemutatókon vesznek részt, folyamatosan bővítve ismereteiket, jártasságukat. Az intézmény egyéb programjai mellett a jótékonysági akcióinak köszönhetően nyerte el 2009-ben a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt Bázisiskolája kitüntető címet.

Katona Dávid

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!