Jól járhatnak a leendő nyugdíjasok – fontos lépésekre készül a kormány

40 eves vasarosnameny logo zoard vasarosnameny fejlesztesek Vasarosnameny

Öregségi nyugdíj

Kinyomtatva is kibocsátják majd a Nemzeti Kötvényt. Ősszel pedig jön az állami nyugdíjkötvény inflációt követő kamatozással – mondta Balogh László helyettes államtitkár a Napi.hu Magyar Öngondoskodás 2019 konferenciáján – írja a napi.hu.

Lassan, de teret nyer az öngondoskodási készség a lakosság körében, a sebességet azonban célszerű fokozni – mondta Balogh László, a Pénzügyminisztérium pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkára a Napi.hu Magyar Öngondoskodás 2019 konferenciáján. Ebben állami ösztönzők is segíthetnek.

Az öngondoskodásnak számos formája van, a nyugdíj- és egészségbiztosítások viszonylag új termékek a pénztári szolgáltatásokhoz képest. Már 280 ezer nyugdíjbiztosítási szerződés van, ezekre 2014 óta jár adókedvezmény. Az egészségbiztosítások elterjedése lassabb, de van igény a minőségi szolgáltatásra, ami egy kicsit az állami egészségügyi rendszer kritikája is. Sok munkáltató juttatásként adja ezt az alkalmazottaknak.

A nyugdíjpénztári tagok száma 1 százalékkal csökkent az elmúlt két évben, az egészségpénztári tagság is visszaesett kis mértéken, a nyugdíjbiztosítások száma viszont dinamikusan nő. A nyugdíj-előtakarékossági számlák száma csökken a leggyorsabban, 12 százalékkal esett vissza 2016 óta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!