Jöhet az ingyenszemüveg a gyerekeknek

40 eves vasarosnameny logo zoard vasarosnameny fejlesztesek Vasarosnameny
szemüveg 1
A kormány tervei szerint ingyen kapnának szemüveget a rászoruló gyerekek. Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériuma parlamenti államtitkára egy írásbeli képviselői kérdésre megírta: az elképzelés az, hogy a leggyakrabban igényelt, 0 és 6 dioptria közötti lencsékhez a mostaninál nagyobb támogatással jussanak hozzá az érintettek.A szemüvegek százszázalékos tb-támogatását még 2009-ben szüntették meg. A gyerekek számára azóta már létezik az 50 százalékos hozzájárulás, de a nehéz körülmények között élő családok a szemüvegek árának felét sem képesek kifizetni, mivel az is 15–25 ezer forint.

A Magyar Látszerész Szövetség februárban útjára indított ingyenszemüveg-programjához orvosi segítségre is szükség van. A programban az optikusok térítésmentesen vállalták kétszáz szemüveg elkészítését, hatmillió forint értékben – írja a Magyar Idők. Becslések szerint azonban a
százezret is meghaladhatja a rászoruló gyerekek száma,
mivel az ózdi Van Helyed Alapítványnál megvizsgált 23 gyerekből 12-nél találtak valamilyen szemészeti problémát, kettőnél súlyosat.

Az alapítvány további szponzorokat keres, és egy banki pályázaton is indultak, hogy legalább az ország tíz legszegényebb településén élő gyerekek szemüveghez juttatásához előteremtsék a szükséges fedezetet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!