Itt a legújabb átverés, figyelmeztet a NAV: SMS-ben húznak le a csalók

40 eves vasarosnameny logo zoard vasarosnameny fejlesztesek Vasarosnameny

csalo telefon

Újra csalók élnek vissza a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nevével, SMS-ben próbálnak személyes ügyféladatokat megszerezni – olvasható az adóhatóság Facebook oldalán.

Az illetéktelenek SMS üzenete általában egy hivatkozást tartalmaz, amelyre kattintva egy oldal töltődik be, ahol az ügyfél személyes adatai mellett bankkártyaadatokat is kérnek.

A NAV soha nem kér sem SMS-ben, sem más módon bankszámlára, vagy bankkártyára vonatkozó bizalmas adatot. A hivatal ügyfélkapun keresztül, illetve postán, adószámla-kivonaton értesíti az adózókat, ha túlfizetésük van.

A hivatal honlapja a www.nav.gov.hu címen található. Az internetes cím ellenőrzésével nagy bizonyossággal kiszűrhetőek a hamis – vélhetően csalók által üzemeltetett, adathalász – honlapok.

Fotó: NAV
Fotó: NAV

privatbankar.hu

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!