Itt a következő Facebook? Rövid időn belül százmilliók kattantak rá az új slágeralkalmazásra

40 eves vasarosnameny logo fejlesztesek Vasarosnameny

TikTok

Két éve hozták létre, de itthon sokaknak még mindig ismeretlenül cseng a TikTok nevű közösségi alkalmazás neve. A program tőlünk keletebbre és nyugatabbra is hódít már, és kezd előretörni Magyarországon is.

A Snapchat, a YouTube, az Instagram, de még a Facebook alkalmazást is megelőzte októberben az Egyesült Államokban a TikTok: csak ott 3,81 millióan töltötték le október folyamán – derül ki az alkalmazáspiacot figyelő SensorTower által közzétett adatokból. A nemzetközi appboltokat böngészve kiderül: az TikTok többek között Japánban, Németországban és Oroszországban is a letöltési listák élmezőnyében található.


© ByteDance

A kínai ByteDance által fejlesztett, az ázsiai országban Doujin (Toujin) néven is ismert alkalmazás egy kifejezetten rövid felvételek készítésére és megosztására használható videómegosztó. A szolgáltatásban a rövid, sokszor csak pár másodperces klipek mellett – a Facebookhoz hasonlóan – az élő közvetítés is egyre népszerűbb műfaj. Kínában a maga kategóriájában szűk másfél év alatt vált a legnépszerűbbé. Globális előretörését most nem kis részben annak köszönheti, hogy a pekingi vállalat tavaly év végén felvásárolta a Musical.ly platformot, majd a korábban nagy tábort begyűjtö klipkészítő funkcióit három hónapja beépítette a TikTokba.

A rendszerben a legnépszerűbb felhasználók 10-50 milliós rajongói táborral rendelkeznek. Kifejezetten sokan vannak köztük a 18-20 évnél is fiatalabbak.

A minden más közösségi alkalmazást maga mögé utasító TikTok fejlesztői júniusban adtak hírt az 500 milliós (aktív) felhasználószám eléréséről. Nem lennénk meglepve, ha év végére összejönne az 1 milliárd is. A felhasználók a visszajelzések alapján kifejezetten meg vannak elégedve a sokmilliónyi 4-5 csillagos értékeléssel rendelkező appal.

Az androidosok a Play áruházból, az iPhone-osok az App Store-ból tölthetik leaz ingyenes alkalmazást.

hvg.hu

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!