fejlesztesek Vasarosnameny
Ismét bohócdoktorok rendelnek Kisvárdán
Kisvárda – A magyarországi Piros Orr Bohócdoktorok egy közhasznú alapítvány, amelynek keretében speciálisan képzett színészek és előadóművészek visznek játékukkal vidámságot a beteg gyermekek és idősek körébe, hogy a nevetés gyógyszerével segítsék állapotuk javulását.

A Piros Orr Alapítványt két évtizede, 1996-ban alapította az osztrák Rote Nasen szervezet. Kezdetben csak Budapesten, mára már vidéki gyermekkórházakban, idős otthonokban is vizitelnek a bohócdoktorok. Bohóckodunk. Gyógyítunk. Bohóckodva gyógyítunk.

A nyíregyházi, immár tizenötödik alkalommal megrendezendő VIDOR Fesztivál programjaként Kisvárdán, a Felső–Szabolcsi Kórház gyermekosztályán szeptember 1–én délután „rendelnek” a Piros Orr Alapítvány bohócdoktorai. A bohócdoktorok sosem üres kézzel érkeznek, ajándék lufi, piros orr és sok minden más lapul a bőröndjeikben. A gyermekmentő alapítvány révén a beteg gyermekek gyógyulása közelebb juthat a megvalósuláshoz, mely megfizethetetlen érték. A két évtizede alapított szervezet működésének filozófiája, hogy a jó kedély és a nevetés nagymértékben hozzájárul a beteg gyógyulásához. Eddigi működésük alatt mintegy százezer beteg gyermeket látogattak meg az ország különböző kórházaiban. Látogatásaik alkalmával zenélnek, énekelnek, báboznak, zsonglőrködnek és bevetik sajátos, a helyi körülményekhez alkalmazkodó eszköztárukat is. Bűvészkedéssel, varázslással oldják a gyerekek kórházi szorongásait, s feledtetik velük fájdalmaikat.

Vincze Péter

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!