Ismét Bereg és Szatmár nevezetességei mentén „tekernek” a Beregi Bringások

40 eves vasarosnameny logo zoard vasarosnameny fejlesztesek Vasarosnameny

Ismét Bereg és Szatmár nevezetességei mentén „tekernek” a Beregi Bringások (2)

Vásárosnamény – A Beregi Bringások egy olyan civil kezdeményezés amely összefogja a Vásárosnaményban és környékén élő bringásokat. Céljuk minél több emberrel megszerettetni a kerékpározást és a természetet. A túrák szervezésével  és bringás eseményekkel lehetőséget adnak mindenkinek, hogy csatlakozzon a közösséghez, illetve kedvet kapjon a tekeréshez.

Az elmúlt évhez hasonlóan, a jó idő beköszöntével áprilistól minden hónapban egy alkalommal kerékpárra pattannak, meglátogatják a helyi nevezetességeket, részt vesznek fesztiválokon, megcsodálják a Felső-Tisza vidék szépségét, megkóstolják a helyi ízeket és persze „tekernek”. Azok se aggódjanak, akiknek nincs kerékpárjuk, hiszen a vásárosnaményi Tourinform irodánkban lehetőség van hagyományos és elektromos rásegítésű kerékpárokat is bérelni.

Menetrend:

Túráikat lehetőleg minden hónap első vasárnapjára tervezik!

Április Kockásliliom túra (Márokpapi): A Bereg egyik védett természeti területére látogatnak el, ahol megtekintjük a védett kockás kotuliliom virágzását, mely hazánkban ritkaságnak számít.

Április 29 – május 1. (3nap) Bereg vidék örökségtúra – „Örökségtúra a történelmi Bereg felfedezésére. Ezen a terülten ma két ország osztozik, egyik fele Magyarországon maradt, másik fele Ukrajna legmagyarabb vidéke lett. Kárpátalja a középkori templomok, a kastélyok, a várak és történelmi emlékhelyek paradicsoma.” A három napos túra alkalmával ezeket a történelmi beregi értékeket fogják végiglátogatni. (Útlevél szükséges a határátkeléshez)

JúniusKitekintés Szatmárba (Cégénydányád – Gyügye): A 2016-ban megújult Kende Kúria és tanösvényének megtekintése Cégénydányádon, majd látogatás Gyügyén az Europa-Nostra Díjas templomba.

Július 7.Zoárd-napi kerékpártúra (Testvérvárosok találkozója.): Vásárosnamény romániai és szlovákiai testvérvárosaiból érkeznek kerékpárosok a Zoárd-napi Sokadalomba. Bringásaik a közeli városokban fogadják őket és közösen érkeznek a rendezvény megnyitójára.

Augusztus Túristvándi, Szatmárcseke felfedezése: Szatmár két ikonikus műemlékét látogatják meg. Túristvándiban megtekintjük a XVIII. században épült, még működőképes vízimalmot. Látogatást tesznek az Európában egyedülálló kopjafás temetőbe Szatmárcsekén, majd leróják kegyeletünket Kölcsey Ferenc sírjánál.

SzeptemberKerékpártúra a nagydobosi Sütőtök Fesztiválra Vaja érintésével: Látogatást tesznek Vaján a Vay-Kastélyban, mely a Felső-Tisza vidék egyik legszebb reneszánsz stílusú épülete. Délután részt vesznek a Sütőtök Fesztiválon Nagydoboson, ahol megkóstolják a „tökös finomságokat”.

Játékra hívnak mindenkit!

Ebben az évben egy kis játékra invitálnak minden kedves túrázót, érdeklődőt! A játékban azok vehetnek részt, akik a 2017. évi Beregi Bringások kerékpártúráin legalább 4 túrát igazoltan teljesítenek és eljuttatják a pontgyűjtő füzetet a Tourinform Iroda munkatársainak 2017. szeptember 31-ig! A játékban résztvevőket 2 kategóriában díjazzák.

Nyeremény: Aki mind a 6 túránkon részt vesz 1 db természetjáró felszerelést (5.000 Ft értékben) kap ajándékba, aki pedig minimum 4 túrát teljesít 1 db Bereg Szíve termékekből (3.000 Ft értékben) összeállított ajándékcsomag gazdája lesz!

Ismét Bereg és Szatmár nevezetességei mentén „tekernek” a Beregi Bringások (1) Ismét Bereg és Szatmár nevezetességei mentén „tekernek” a Beregi Bringások (2)

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!