iskolapszichologus-a-zahonyi-tanodaban-2

Kép: Gyüre Tamás iskolapszichológus a kollégista diákok körében.  (Orosz László felvétele.)

Záhony – Ebben a tanévben ismét iskolapszichológus segíti a határvárosi középiskola pedagógusainak munkáját és a tanulók haladását.

A Kisvárdai SZC alkalmazásában tevékenykedő tapasztalt szakember, Gyüre Tamás a záhonyi tagintézményben hétfőnként délelőtt az iskolai, keddenként délután a kollégiumi közösség rendelkezésére állva végzi feladatait. Egyebek mellett szociometria alkalmazásával térképezi fel a közösségek belső hálózatát, preventív szűréseket végez, elméleti és gyakorlati ismereteket ad át önismereti, csapatépítő, tanulástechnikai, sztresszkezelési foglalkozások keretében, magatartási és tanulási problémák vizsgálatát követően javaslatokat tesz a problémák kezelésére, közreműködik a tehetséggondozásban és rendszeresen egyéni és csoportos konzultációkat tart az intézményben.
A záhonyi diákotthonban korábban éveken át egy másik elismert szakember, Tolnai Szabolcs foglalkozott a kollégista tanulókkal.

Katona Dávid

 

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!