Író-olvasó találkozó Péterfi-Novák Évával Vásárosnaményban, a Balázs József Városi Könyvtárban

40 eves vasarosnameny logo fejlesztesek Vasarosnameny
Író-olvasó találkozó Péterfi-Novák Évával Vásárosnaményban, a Balázs József Városi Könyvtárban
Vásárosnamény – Országosan is közismert, méltán elismert költő tartott író-olvasó találkozót a Bereg szívében, Vásárosnaményban. Az írónő az országosan is nagy népszerűségnek örvendő ,,Egyasszony” című könyvével lehet ismerős mindenki számára, melyből monodráma is készült Tenki Réka főszereplésével, mozgás és értelmi sérült kislánya elvesztéséről ír. Másik neves szerzeménye ,,A rózsaszín ruha” című novelláskötete pedig az élet kirakatüvegének repedéseit mutatja meg, sok humorral, empátiával, olykor személyes érintettséggel.


A Balázs József Városi Könyvtár olvasótermében megrendezésre kerülő író-olvasó találkozó kezdetén az intézmény vezetője, Fejes Csilla köszöntötte a jelenlévőket, majd mutatta be személyes élményein át az írónő munkásságát.

A találkozó alkalmából gimnáziumi osztálytársa kérdezte többek között a könyvei személyes vonatkozásairól, az irodalom és a történelem összefonódásáról, illetve a térséghez fűződő kapcsolatáról is kérdezett. Megtudhattuk, hogy írói pályafutását bloggerként kezdte, ahol ,,Történet” című írása rövid időn belül nagy olvasottságnak örvendett. Mesélt továbbá a bántalmazó férfiakról, félelmekről és azok legyőzéséről és következő könyvének a tervéről is. Megtudhattuk továbbá azt is, hogy könyve ezáltal a #metoo botrány kellős közepére lett időzítve, mely megannyi személyes érintettséget vagy legalábbis érzésekben ismerős sztorit takar. A találkozó nevét viselő könyv érzelmi tartalmáról és a szerelemről, magánéleti vonatkozásai által írt történet. Tényként közölte továbbá, hogy film is készül majd a könyvből. A könyvben szereplő fehér gallér ikonikus jelentéséről is szót ejtettek kötetlen beszélgetésük során. Témát szolgáltatott továbbá a beszélgetés során a írónő házasságairól és írásaira gyakorolt hatásairól. Szót ejtettek tárcanovelláiról és a most befejezett harmadik könyvéről is, melyet három éven keresztül írt és az előző kettőhöz hasonlóan átöleli a női lélek misztériuma. A könyv egy 5 éves kislány és nagyapja közt zajló szerelmi történetet dolgoz fel.

A beszélgetés végén Adorján Béla önkormányzati képviselő ajándékozta meg virággal az írónőt és köszönte meg tartalmas előadását.

 

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!