40 eves vasarosnameny logo zoard vasarosnameny fejlesztesek Vasarosnameny
Illsuztráció

Illusztráció

Lőfegyverrel visszaélés bűntettével vádolja az ügyészség azt a nyíregyházi férfit, aki hobbiból fegyvereket és lőszereket gyűjtött, illetve tartott a lakásán, azonban ezek között volt engedély nélkül beszerzett is – közölte dr. Szilágyi László, a megyei főügyészség szóvivője.

A Nyíregyházi Járási és Nyomozó Ügyészség vádirata szerint a férfi az elmúlt években az interneten keresztül vásárolt, illetve cserélt különböző fegyvereket, lőszereket, melyek nagyobb részére rendelkezett hatósági engedéllyel is. Nem volt ugyanakkor engedélye géppisztoly és több mint 300 darab lőszer megszerzésére, valamint tartására.

A rendőrség felfigyelt a férfi tevékenységére, majd házkutatást tartottak a lakásán, melynek során az engedély nélküli géppisztolyt és lőszereket lefoglalták.

Bár azt gondolnánk, hogy a régi fegyverek nem működőképesek, azonban az igazságügyi fegyverszakértő megvizsgálta a géppisztolyt, és azzal több lövést is sikeresen leadott.

Nem árt tudni, hogy a törvény szerint a lőfegyver és a lőszer megszerzéséhez, tartásához, forgalmazásához rendőrhatósági engedélyre van szükség, mert ennek hiányában bűncselekmény valósul meg. Ráadásul az ilyen bűncselekményért 2-től 8 évig terjedő szabadságvesztés szabható ki.

Az ügyészség a vádiratban azt indítványozta, hogy a bíróság ítélje felfüggesztett börtönbüntetésre a vádlottat, továbbá kobozza el a géppisztolyt és a lőszereket, valamint kötelezze a 231.000,- forint bűnügyi költség megfizetésére.

A vádlott bűnösségéről a Nyíregyházi Járásbíróság fog dönteni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!