Ilyen időjárásra számíthatunk idén nyáron!

Fotó: blikk.hu

Az idei tavasz meglehetősen szeszélyes volt: az időjárás néha egészen hűvös, máskor derűs és nyárias arcát mutatta. Egy kérdés maradt már csak: vajon milyen lesz a 2020-as nyár? A meteorológusok szerint kellemes nyár várhat ránk.

A meteorológusok szerint átlagosan meleg időre készülhetünk június első felében. Napsütéses, záporos időszakok váltják majd egymást. Nem lehet okunk panaszra sem amiatt, hogy sokáig intenzív hőség lesz, sem pedig amiatt, hogy túlságosan hűvös lenne.

A hónap második felében viszont erőteljes melegedésre számíthatunk,igazi kánikula várható. Nem lesz ritka a 30 fok körüli hőmérséklet, a nappalok pedig többnyire teljesen derűsek lesznek.

Meglepő módon az enyhülést valószínűleg július hozza el. A kánikulát ígérő június vége utána nyár közepe kellemes, meleg, de viszonylag enyhébb időjárással vár minket gyakori felhőátvonulásokkal, bár eső csak ritkán lesz.

A nyár vége, augusztus első fele azonban  bepótoltatja velünk tartós hőséget. Hosszú és kiadós kánikulára számíthatunk, minden bizonnyal hőségriadókra is érdemes felkészülni.