sarkanyhajo roadshow gergelyiugornya

Tanevnyito unnepseg a vasarosnamenyi Eotvos Jozsef Altalanos Iskola es AMI-ban (1)

Vásárosnamény – Ünnepélyes körülmények között elindult a 2018/2019. tanév a Bereg szívében, Vásárosnaményban is, ahol a város központi iskolájában az Eötvös József Általános Iskola ás Alapfokú Művészeti Iskola bejárata előtt, reggel nyolc órakor tartották a tanévnyitó ünnepséget.

Az iskola előtti parkban ismét több szár gyerek és szülő gyűlt össze, hogy a nyár végeztével, újra tíz hónapon át tudásukat és életre való nevelésük rögös útját folytathassák.
Tanevnyito unnepseg a vasarosnamenyi Eotvos Jozsef Altalanos Iskola es AMI-ban (2)

Az ünnepség kezdetén Bíró Éva igazgatóhelyettes üdvözölte a megjelent tanulókat, szülőket és az óvódától nyáron búcsúzó elsősöket.

elvalaszto 4
Tanevnyito unnepseg a vasarosnamenyi Eotvos Jozsef Altalanos Iskola es AMI-ban (3)

Ezt követően a Himnusz dallamai hangzottak fel, melyet az iskola tanulói, az elsősök és a népes szülősereg közösen énekelt el.
elvalaszto 4
Tanevnyito unnepseg a vasarosnamenyi Eotvos Jozsef Altalanos Iskola es AMI-ban (4)

Az ünnepélyes dallamokat követően Voloscsuk Emília az iskolások képviseletében, a most elmúlt nyarat búcsúztatta szavalatában, ahol ,,Balogh József: Kedves Vakáció barátom!,, című versét adta elő.
elvalaszto 4
Tanevnyito unnepseg a vasarosnamenyi Eotvos Jozsef Altalanos Iskola es AMI-ban (5)

A folytatásban ismét egy szavalat színesítette az évnyitó ünnepség ceremóniáját, ahol Liba Liliána a kezdődik a tanév című verssel köszöntötte az iskolakezdést.
elvalaszto 4

A diákok szavalatait követően az elszállt a nyár című dalt énekelhették közösen az iskola diákjai.
elvalaszto 4

Tanevnyito unnepseg a vasarosnamenyi Eotvos Jozsef Altalanos Iskola es AMI-ban (6)A közös ének után az iskola vezetője, Szabó Zoltán nyitotta meg ünnepélyes keretek között a 2018/19. tanévet. Beszédében köszöntötte a megjelent szülőket, az iskola falai közé most érkező elsősöket és az iskolába most érkező tanítókat és tanárokat. Kitért továbbá a nyár folyamán, az iskolában zajló fejlesztésekre, megköszönve azon támogatásokat, mellyel ezek végbe mehettek.

elvalaszto 4
Tanevnyito unnepseg a vasarosnamenyi Eotvos Jozsef Altalanos Iskola es AMI-ban (7)

Megnyitó beszédét követően a most érkező elsősök három dalból álló egyvelegét hallgathatta meg az iskola és a büszke szülők hada. Előadásukban ,,Fazekas Anna: Kéz a kézben,, , ,,Weöres Sándor: Furulya” és a Búcsúzás című versek és énekek hangzottak el.
elvalaszto 4
Tanevnyito unnepseg a vasarosnamenyi Eotvos Jozsef Altalanos Iskola es AMI-ban (8)

Az elsősök produktumát követően az immár hagyományos ajándékozás procedúrája zajlott le, ahol a friss iskolásokat ceruzával és labdával ajándékozta meg az iskola. Az ajándékokat a Szabó Zoltán igazgató és Tajdi Éva igazgatóhelyettes adta át az osztályok fiú és lány képviselőinek.
elvalaszto 4
Tanevnyito unnepseg a vasarosnamenyi Eotvos Jozsef Altalanos Iskola es AMI-ban (9)

Az ajándékozást követően a művészeti iskola révén, Tihor Krisztián néptánctanár tartott néptánc bemutatót, kedvet csinálva ezzel az elsősöknek a beiratkozáshoz, illetve a hagyományos magyar táncok elsajátításához.

elvalaszto 4Tanevnyito unnepseg a vasarosnamenyi Eotvos Jozsef Altalanos Iskola es AMI-ban (10)

A táncot követően az ünnepség végén a tanévvel kapcsolatos közérdekű és hasznos információkat osztott meg Bíró Éva a szülőkkel és a gyerekekkel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!