Ifjúságvédelmi ellenőrzést tartott a rendőrökkel közösen a BEREGTÖT Vásárosnaményban

ifjusagvedelmi ellenorzes a rendőrökkel közösen a BEREGTÖT Vásárosnaményban

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya, a Vásárosnaményi Rendőrkapitányság, a BEREGTÖT Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai ellenőrizték 2018. március 7-én Vásárosnamény belvárosában az iskolaidőben felügyelet nélkül csellengő, tanköteles korú diákokat. A hatóságok munkatársai több fiatalt ellenőriztek, hogy megbizonyosodjanak arról, minden diák igazoltan maradt távol az iskolai foglalkozásoktól. Az oktatási intézményekből engedély nélkül távol maradt diákkal nem találkoztak.

A rendőrség rendszeresen tart ifjúságvédelmi ellenőrzéseket. A program célja kettős: a fiatalok felelősségérzetének fokozása, valamint védelmük, hogy az iskolakerülés, vagy a szökés ideje alatt ne váljanak bűncselekmény áldozatává.

Tanácsaink szülőknek iskolaelkerülés megelőzésére:

  • Alkalomszerűen ellenőrizzék, és bizonyosodjanak meg arról, hogy gyermekük valóban beért-e az iskolába, és érdeklődjenek a pedagógusoktól, hogy minden tanórán jelen volt-e!
  • Amennyiben arra gyanakszanak, hogy a gyermek iskolaidőben tanulás helyett a csellengést választja, beszélgessenek el vele, és tisztázzák az iskolakerülés okát!
  • Amennyiben szükséges, forduljanak szakemberhez, vegyék igénybe pszichológus segítségét!

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

Vélemény, hozzászólás?