Ifjú borászokat, kertmentőket díjazott az agrártárca

Advent Vásárosnaményban AdventiProgramok_Vasarosnameny2018kicsi Advent Vasarosnamenyban 2018 (1) Advent Vasarosnamenyban 2018 (2) Advent Vasarosnamenyban 2018 (3)

magyar borász bor

A Nemzeti Borkiválóság Program kiemelt figyelmet fordít a fiatal tehetségek segítésére, értékes munkájuk fókuszba helyezésére – ennek szellemében hívta életre Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter az Ifjú Borászok Borversenyét, amelyet a Földművelésügyi Minisztérium fenntartása alatt álló szakiskolák részére szerveztek meg.

A rendezvény helyszínéül a kiemelkedő oktatási múlttal rendelkező Soós István Borászati és Élelmiszeripari Szakközépiskola és Szakgimnázium szolgált. Kiss Eliza, az agrártárca kiemelt borágazati ügyekért felelős miniszteri biztosa a megnyitón elmondta, a fiatalok versenyének célja, hogy a diákok motiváltak és sikeresek legyenek pályájuk kezdetén, a szakközépiskolák oktató-nevelő munkája elismerésben részesüljön, valamint a borászképzés ismertsége bővüljön.

A versenyre 33 bortétel érkezett, amelyet az Országos Borszakértő Bizottság tagjai bíráltak 100 pontos rendszerben. A kiválasztott legjobb fehér, rozé és vörös borok kerülnek díjazásra, melynek díjazottjait a földművelésügyi miniszter ünnepélyes keretek között köszönti a jövő év januárjában.

MTI

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!