fejlesztesek Vasarosnameny

Tavaszi zsongas a bereg sziveben, vasarosnamenyban (20)

Vásárosnamény – Hagyományteremtő célzattal idén először került megrendezésre a ,,Tavaszi zsongás” elnevezésű programsorozat a  Bereg szívében, Vásárosnaményban. A téli mínuszok távozása után egy igazán színes és tartalmas  programmal jelentkezett a város. A gyönyörű, zöldellő hátteret biztosító Központi játszótéren megrendezésre kerülő esemény ezúttal  a Balázs József Városi Könyvtár és Művelődési Központ gondozásában valósulhatott meg. A déltől késő estig tartó rendezvényen a sport, a kultúra, és a szórakozás is szerepet kapott, ahol minden korosztály találhatott magának neki szóló eseményt.
Tavaszi zsongas a bereg sziveben, vasarosnamenyban (1)
A programsorozat két helyszínen zajlott, melynek egyik állomás a vásárosnaményi Eötvös József Általános Iskola és AMI műfüves pályája volt, ahol az Oltalom Egyesület szervezésében Fair Play Football Roadshow került megrendezésre. Az országos programsorozat harmadik állomásaként a Beregbe látogató sporteseményen különböző társadalmi rétegekből érkező csapatokat hoztak össze egy sokak által kedvelt terepen, a vásárosnaményi műfüves pályán. Országhatárokon átnyúló rendezvénysorozatuk mérkőzésein a helyi élet fontos szereplői, önkormányzatok, rendőrök, helyi klubok, hátrányos helyzetű közösségek szerepeltek. A mérkőzések előtt a résztvevő csapatok demokratikus párbeszéddel alakították a játék szabályait.
Tavaszi zsongas a bereg sziveben, vasarosnamenyban (2)
A programsorozat másik helyszínéül a Művelődési Központ mögötti játszótér szolgált, ahol az ünnepélyes megnyitót megelőzően a nap konferansziéja Filep Aurél ismertette a nap programját.
Tavaszi zsongas a bereg sziveben, vasarosnamenyban (3)
A programok ismertetését követően a város első embere, Filep Sándor polgármesteri köszöntőjét hallhatta a publikum. Beszédében a jelen és a városban hamarosan érkező, színes programok sokaságára tért ki.
Tavaszi zsongas a bereg sziveben, vasarosnamenyban (6)
A városrészek általános iskoláiból érkező diákok műsoraiból álló kulturális előadások seregszemléjét megelőzően a Bereg Brass fúvószenekar zenés invitálóját hallhatta a műértő közönség. Tálalásukban számos népszerű és ismert komolyzenei mű került előadásra.
Tavaszi zsongas a bereg sziveben, vasarosnamenyban (8)
A sportos programok alatt is felsorakoztató zsongás során először Kerekes Gábor és Veres Levente, elképesztő trükkökkel gazdagított freestyle focishow-ja varázsolta el a publikumot.
Tavaszi zsongas a bereg sziveben, vasarosnamenyban (4)
A labdazsonglőröket követően a város amatőr csoportjainak változatos műsora következett, ahol először a helyi Eötvös József Általános Iskola és AMI Mazsorett csoportjából a legkisebbek léptek a színpadra.

Tavaszi zsongas a bereg sziveben, vasarosnamenyban (5)
A kicsik után az iskola idősebb növendékeiből álló csoport nyűgözte le színes koreográfiájával a büszke szülők és a szép számban megjelent érdeklődők hadát.
Tavaszi zsongas a bereg sziveben, vasarosnamenyban (4)

A helyi iskola után a gergelyiugornyai Petőfi Sándor Tagintézmény Mazsorett csoportja színesítette, ütemes táncukkal a jelenlévőket.
Tavaszi zsongas a bereg sziveben, vasarosnamenyban (9)
A zenés produkciók után a Nagyberegi Teremkerékpár Egyesület művészkerékpáros kerékpár-bemutatója kápráztatta el a téren levőket.
Tavaszi zsongas a bereg sziveben, vasarosnamenyban (10)
A kerékpáros bemutató befejeztével ismét Kerekes Gábor és Veres Levente labdás produkciója következett.
Tavaszi zsongas a bereg sziveben, vasarosnamenyban (11)
Az akrobatikus elemekkel is gazdagított műsorszáma után az újonnan alakult, ,,A Naményi fiúk”” nevet viselő, autentikus zenét játszó együttes szórakoztatta a jelenlévőket.
Tavaszi zsongas a bereg sziveben, vasarosnamenyban (12)
A térség tehetséges fiataljai is szerepet kaptak ezen a napon, ahol Balázsi Anna csodás hangja kápráztatta el a téren lévőket.
Tavaszi zsongas a bereg sziveben, vasarosnamenyban (13)
A helyi ifjak műsorai ezt követően tovább folytatódtak, ahol először a város legkisebbjei léptek a világot jelentő deszkára. A Beregi Mesevarázs Birodalom Bölcsőde által előadott színvonalas és egyedülálló koreográfiája felvértezett előadás népes közönsége, hangos tapsviharral értékelte azt.
Tavaszi zsongas a bereg sziveben, vasarosnamenyban (14)
A bölcsődések szívmelengető előadását a beregi balettosok számos előadása tarkította, ahol a Frappé Balettiskola növendékei hat programot mutattak be a büszke szülők és nézőközönségük előtt.

Tavaszi zsongas a bereg sziveben, vasarosnamenyban (15)
A térség tehetséges fiataljainak bemutatkozásában több beregi énekcsoport is szerepet kapott, akik a népi dallamok mellett, modern pop-kulturális zenét adtak elő. Az előadók között nagy sikert aratott a csarodai Herman Ottó Általános Iskola növendékeinek produkciója.Tavaszi zsongas a bereg sziveben, vasarosnamenyban (17)
A kulturális mustrát követően a gyerekek percei következtek, ahol először Sánta Miklósné bábcsoportjának előadása ejtette ámulatba a legkisebbeket.
Tavaszi zsongas a bereg sziveben, vasarosnamenyban (16)
A bábozás befejeztével a Hinta-palinta Együttes interaktív gyermekkoncertje színesítette a nagy-koncert előtti várakozást.
Tavaszi zsongas a bereg sziveben, vasarosnamenyban (18)
A hosszú és számos programot felvonultató zsongás elérkezett az est leginkább várt pontjához, hogy fokozza a hangulatot: Wolf Kati lépett színpadra, aki 2011-ben az év női előadójává választott énekesnő lett. Előadásában számos a nevéhez fűződő slágerdalt hallhatott a nagyérdemű.
Tavaszi zsongas a bereg sziveben, vasarosnamenyban (19)
A nap zárásaként a Folkfusion Band utcabálja fokozta tovább a hangulatot, akik egyedi stílusukkal és dallamaikkal késztették számos jelenlévőt táncra és kacagásra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!