Idén is látványosan ballagtak el a Vásárosnaményi II. Rákóczi Ferenc Gimnázium végzősei

40 eve varos vasarosnameny vásárosnaményi fejlesztések

ballagas vasarosnamenyi II. rakoczi ferenc gimnazium

Vásárosnamény – A Bereg szívében, a Lónyay Menyhért Baptista Szakgimnázium és Szakközépiskola végzősei után, a Vásárosnaményi II. Rákóczi Ferenc Gimnáziumban is végső búcsút vettek az ott tanuló, immáron végzős diákok. Ünnepélyesen elköszönve az ott töltött négy évtől, a barátoktól és tanáraiktól, ahol évről-évre egyre szorosabbá vált az a kapocs köztük, összekötve őket szeretett iskolájukkal. Az itt töltött idő alatt rengeteg jó barátra tehettek szert, megtapasztalhatták az igazi diákéletet, mivel az intézményben számos program résztvevői, szervezői lehettek: kirándulások, versenyek, vetélkedők, különféle sportrendezvények vagy éppen megemlékezések. De sajnos – még ha csak jelképesen is, ezen a napon megszűnt az a kapocs, ami éveken át összekötötte őket az intézménnyel. Azért csak jelképesen, hiszen a barátságok, szerelmek ezzel nem érnek véget, az életre szóló élmények és emlékek is mindig a szívükben maradnak.

A büszke szülők és rokonok sorát felvonultató ünnepély kezdetén a ballagó diákokért utoljára megszólaló iskola csengőjének hangjára, ballagási dalokat énekelve, búcsúmenetben vonultak még egyszer végig az intézmény folyosóin és annak udvarán. Elbúcsúzva a tantermektől és a hozzájuk köthető oly sok emléktől, melynek végső állomása az ünnepségnek helyet adó Városi Sportcsarnok volt. A bevonuló osztályokat elsőként az ünnepség konferansziéi, Illés Dóra Kata és Varga Szabolcs köszöntötte Mihályi István soraival. A ballagó osztályok közül elsőként a 12.a osztály Lengyel Lívia, majd a 12.b Szabó Sándor, és végül a 12.d Kajdyné Szerényi Zita osztályfőnök vezetésével foglalta el helyét, a csarnok erre kialakított részén.

A ballagási ünnepség kezdetén, a több száz ünnepelni vágyó közösen énekelte el hazánk dicsőítő és ünneplő verses imádságát, a Himnuszt. A kultikus éneket követően az intézmény igazgatónője, Szalainé Bíró Katalin szívhez szóló köszöntő- és egyben búcsúbeszédét hallgathatta meg a nagyérdemű. Szavaiban az elmúlt négy év együtt töltött emlékei mellett, a három osztályt külön is kiemelve, illetve azokat dicsérve útravaló tanácsokkal látta el őket.

Az intézményvezető szavait követően a búcsúzó diákok gondolatait, Bónizs Bence 11.b osztályos tanuló tolmácsolta, aki Balogh József: Ballagás című versét szavalta el.

A gimnázium ebben a tanévben is számos országos egyéni- és csapatversenyeken elért remek eredményekkel gazdagította a Bereg és annak szívének hírnevét. Immár hagyományosan, ezen ünnepség adott teret ,a versenyeken sikeresen szerepelt diákok jutalmazására. A díjakat az intézmény igazgatója, Szalainé Bíró Katalin és a Vásárosnamény Város Képviselő-testületének Szociális- Egészségügyi és Művelődési Bizottságának nevében, annak elnöke Bíró Éva tanárnő adta át. A díjátadón elsőként a megyei és országos versenyeken eredményesen szereplők könyvjutalmazása, majd a tanulmányi, közösségi, és sportmunkában kiemelkedően teljesítő diákok elismerésére került sor.

A köszönet és a hála szavai zengték be ezt követően a zsúfolásig megtelt csarnokot, ahol Pál Gréta 12.B osztályos tanuló csodás hangja zengte be rövid időre a termet.

Hosszú évek óta hagyomány, hogy a végzős diákok osztályainak képviselői, a gimnáziumi évek emlékére szalagot kötnek az iskola zászlajára. A három osztályból a 12.a osztály képviseletében  Kiss Judit és Veres Erik, a 12.b nevében Balázs Gabriella és Balogh Krisztián, míg a 12.d osztály nevében Nyíri Gyöngyike és Péter Milán kötötte fel. A procedúrát követően a zászlóátadás ünnepélyes percei következtek, ahol a 12. évfolyam képviseletében Sárga Evelin 12.a, Szűcs Gergely 12.b és Skórán Fruzsina 12.d osztályos diákok adták át Volohin Eszter 11.a, Vezse Marcell 11.b, és Sebestyén Dorottya 11.d osztályos tanulóknak. Az ünnepélyes zászlóátadás követően, a végzősök nevében Balogh Boglárka 12.d osztályos tanuló köszönt el alsó évfolyamos társaitól.

A búcsúbeszéd elhangzását követően Balázs Panna 9.b és Demkó Boglárka 10.b osztályos tanulók, dalban búcsúztak végzős diáktársaiktól.

A fenséges énekhangok után, az itt maradók nevében Kapros Balázs 11.d osztályos tanuló búcsúzott a végzősöktől.

A büszke szülők, rokonok, barátok és családok ezután átadhatták szebbnél-szebb diákcsokraikat a végzős diákok számára. A Szózat közös eléneklését követően, a diákok iskolás éveiket lezárva, egy utolsó kört sétáltak a város szívében, ballagási dallamokat énekelve.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!